Τα χρέη στα Ταμεία μπλοκάρουν τις επιστροφές φόρου

357

  

eforia_5_350Για μπλόκο και καθυστερήσεις στην επιστροφή φόρου για 800.000 φορολογούμενους φέρνει η αυτόματη παρακράτηση των ποσών που έχουν λαμβάνειν από την εφορία όσοι χρωστούν ταυτόχρονα και στα ασφαλιστικά ταμεία κάνει λόγο σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος. 


Και αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, γιατί πρώτα θα ελεγχθεί πόσοι δικαιούχοι επιστροφής φόρου χρωστούν στα Ταμεία και στη συνέχεια όσοι δεν έχουν καμία οφειλή θα πάρουν την επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ. 


Αντίθετα, για όσους χρωστούν στα Ταμεία η επιστροφή φόρου θα συμψηφιστεί με την οφειλή τους. Και μάλιστα ο συμψηφισμός θα γίνει ακόμη και αν ο οφειλέτης έχει ενταχθεί σε ρύθμιση και πληρώνει κανονικά τις δόσεις του. 
Σημειώνεται ότι το μέτρο του συμψηφισμού χρεών με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ αποφασίστηκε τον Απρίλιο αλλά άρχισε να εφαρμόζεται πριν από λίγες ημέρες και όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΑΟ) λίστα με 800.000 φορολογούμενους που δικαιούνται επιστροφή φόρου η ΦΠΑ και θα καθυστερήσουν να πάρουν τα ποσά που δικαιούνται μέχρι να ελεγχθεί πόσοι από αυτούς έχουν χρέη στα Ταμεία ώστε να γίνει ο συμψηφισμός.

 

Πηγή: www.kerdos.gr