Το τελικό “οκ” πήρε η ΤΕΡΝΑ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου

341

  

skoupidiaΤην τελική έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Πελοποννήσου, έλαβε σήμερα το μεσημέρι, το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της περιφέρειας με ΣΔΙΤ.

Η έγκριση, δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και μέσα στην εβδομάδα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει την σχετική σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο που είναι η εταιρία ΤΕΡΝΑ.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Πατσαρίνος, ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση λέγοντας ότι λείπουν στοιχεία και κυρίως η άποψη των υπηρεσιών, αλλά και προκειμένου όπως είπε, να εξετασθεί το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και των εγγυήσεων για τους ευρωπαϊκούς πόρους από την Διϋπουργική Επιτροπή που ακόμα δεν έχει συνεδριάσει.

Το αίτημα, όμως, δεν έγινε δεκτό από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και ακολούθως, έγινε μακρά συζήτηση επί πολλών παραμέτρων της σύμβασης που αναμένεται να υπογραφεί. Εκεί όπου εστίασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι τόσο στην ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα που προβλέπει η σύμβαση, όσο και ότι με την σύμβαση δεσμεύεται η περιφέρεια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν έχει τηρηθεί ο ΠΕΣΔΑ.

Από την πλευρά της περιφερειακής αρχής επισημάνθηκε ότι τηρήθηκε η νομιμότητα σε όλη την διάρκεια του ανταγωνιστικού διαλόγου και μετέπειτα, σημειώνοντας την θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ υπογραμμίστηκε πως έχουν ενσωματωθεί στην σύμβαση όλες οι αλλαγές του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και τόνισαν πως το κόστος ανά τόνο είναι στα 61,79 ευρώ.

Στο τέλος η Οικονομική Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως και κατά πλειοψηφία παρείχε εξουσιοδότηση στον περιφερειάρχη να υπογράψει την σύμβαση του έργου της Ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.

 

Πηγή: ered.gr