Το φθινόπωρο θα επανακατατεθεί το Ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης

275

  

IMG_20140609_142105Αποσύρθηκε το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης από το συζητούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πρόκειται να επανακατατεθεί το φθινόπωρο, όπως είχε γράψει χθες η Voria.gr.

Κατά την συζήτηση στο β΄ θερινό τμήμα του νομοσχεδίου «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις» ο εισηγητής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης ζήτησε να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο τμήμα από το νομοσχέδιο, αίτημα το οποίο έγινε αμέσως δεκτό από τον αρμόδιο υπουργό.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης πάντως εξέφρασε τη λύπη του επειδή αναγκάστηκε, όπως ανέφερε, να αποσύρει το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα του εισηγητή της ΝΔ τονίζοντας ότι παρότι διαφωνεί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού δεν εξασφαλίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Κατέθεσε, μάλιστα, επιστολές και έγγραφα φορέων μεταξύ αυτών και του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη, μελετητών, καθηγητών κ.α. που συμφωνούσαν με το Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης και όσων διαφώνησαν, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι θα βοηθήσει ώστε να γίνουν οι βελτιώσεις που ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ για να επανακατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο το φθινόπωρο.

Για «ακύρωση» του υπουργού από την «παραπαίουσα συγκυβέρνηση» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την απόσυρση μέρους του νομοσχέδιου.

Για πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης ο οποίος εξέφρασε την απορία του γιατί η Αντιπολίτευση διαφωνεί με την περαιτέρω διαβούλευση σχετικώς με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, που ζήτησαν την απόσυρση του Ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης, είπε ότι η Θεσσαλονίκη έχασε μια ιστορική ευκαιρία.

Από την ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης μίλησε για έλλειμμα εσωτερικής επικοινωνίας στο κυβερνητικό σχήμα με αφορμή την απόσυρση του ρυθμιστικού της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr