Τσιρώνης: «Θα φέρουμε νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της κρίσης, με το Green New Deal»

237

  

green shipΣυνάντηση  με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομάδας των «Πρασίνων» και υποψήφια για την Προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές του 2014, κ. Ska Keller, και την συν-Πρόεδρο των Γερμανών Πράσινων, κ. Simone Peter, είχε το Σάββατο ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες.

Απ’ την συζήτηση προέκυψε η δέσμευση για σκληρή συλλογική προσπάθεια και αξιοποίηση -μεταξύ άλλων- του ευρωπαϊκού προγράμματος «Green New Deal», για επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στην χώρα μας και απορρόφηση χιλιάδων ανέργων στον  τομέα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κ. Keller εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ένα μέλος των Ευρωπαίων Πρασίνων θα εργαστεί για το περιβάλλον από μια τέτοια θέση. «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη», σχολίασε και πρόσθεσε «ελπίζουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία και προώθηση των λύσεων στους τομείς που απαιτείται. Θα βοηθήσουμε με χαρά τον κ. Τσιρώνη όπου χρειαστεί και με κάθε τρόπο», είπε εμφατικά η κ. Keller.

Η κ. Peter από την πλευρά της απαρίθμησε τους τομείς πάνω στους οποίους μπορούν να συνεργαστούν οι Γερμανοί Πράσινοι με τον Έλληνα Υπουργό Αναπληρωτή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη, με κορωνίδα το κλίμα και την ανθρωπιστική κρίση.

Στο «Green New Deal» το οποίο θα φέρει νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της κρίσης αναφέρθηκε στην συνέχεια ο ΥΠΑΠΕΝ, κ. Γιάννης Τσιρώνης: «Από την εποχή των εκλογών έχω εξηγήσει ότι οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουμε δημιουργήσει το Green New Deal, ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης με επενδύσεις 300 δισεκατομμυρίων ευρώ και 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος. Υπάρχουν μια σειρά μεταρρυθμίσεις που είναι πλέον ανάγκη να γίνουν, και μπορούν να γίνουν από αυτήν την κυβέρνηση», τόνισε ο Υπουργός.

Μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα ο ΥΠΑΠΕΝ κ. Γ. Τσιρώνης δεν παρέλειψε να σχολιάσει την στάση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. «Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, γιατί ήταν δέσμια του περιβάλλοντος που εξέθρεφε την διαπλοκή», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Εμείς, αντίθετα θα πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι και θέλουμε και μπορούμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές.

Θέλουμε η Ελλάδα να βγει από την κρίση, να έχει παραγωγική ανασυγκρότηση, να γίνει πόλος έλξης της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, καθώς αυτή είναι η μόνη μορφή επιχειρηματικότητας που έρχεται για να μείνει και όχι για να αρπάξει», επεσήμανε κλείνοντας ο Υπουργός.

 

Πηγή:energypress.gr