Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΆνοδος ρεκόρ προβλέπεται στις Πολυτεχνικές σχολές

Άνοδος ρεκόρ προβλέπεται στις Πολυτεχνικές σχολές

AUTH_Polytechnic_Faculty_GateΧιλιάδες υποψήφιοι που είχαν στόχο την εισαγωγή τους σε μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές των ΤΕΙ και ΑΕΙ αναμένεται βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς τα μόρια προβλέπεται να εκτοξευτούν και οι βάσεις να σημειώσουν σημαντική άνοδο σε 45 Σχολές ΑΕΙ.

Σύμφωνα με το Έθνος, σε αυτές τις Σχολές, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα έχουν εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700 μόρια.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές σχολές θα έχουν μεγάλη άνοδο, όπως αυτές των Πολιτικών μηχανικών για να ακολουθήσουν τα τμήματα Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, και οι Αρχιτεκτονικές σχολές.

Όσον αφορά τις Ιατρικές σχολές αναμένεται να σπάσουν το φράγμα των 19.000 μορίων και να κινηθούν στα επίπεδα του 2012 ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και για τις Οδοντιατρικές.

Περισσότερο «τυχεροί» θα είναι οι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου όπου θα σημειωθεί άνοδος αλλά δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 μόρια ακόμα και για την Νομική. Εξίσου αισιόδοξοι πρέπει να είναι αυτοί που στοχεύουν σε σχολές κοντά στα 16.000 μόρια -Ιστορίας, Πολιτικών επιστημών, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Πολιτικής επιστήμης, ΜΜΕ κ.α – καθώς η άνοδος θα είναι μικρή.

Πηγή: iefimerida.gr

RELATED ARTICLES