Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΆρνηση και από το Ηράκλειο για εγκατάσταση ΑΠΕ στην Κρήτη

Άρνηση και από το Ηράκλειο για εγκατάσταση ΑΠΕ στην Κρήτη

aiolika

Αρνητική γνωμοδότηση στην εγκατάσταση έργου «μαμούθ» ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από δύο γνωστές εταιρείες του κλάδου, θα δώσει στο ΥΠΕΚΑ  το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και οι δημοτικοί σύμβουλοι επεσήμαναν ότι αρνούνται να μετατραπεί η Κρήτη σε μία τεράστια… μπαταρία. Τόνισαν μάλιστα ότι δεν είναι αντίθετοι στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τις προϋποθέσεις ότι θα υπάρχει ασφάλεια στο νησί, θα καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες του και δεν θα μεταβληθεί το φυσικό τοπίο των ορεινών όγκων.  Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά συμβούλια Αγίου Νικολάου και Αμαρίου έχουν επίσης γνωμοδοτήσει κατά της εγκατάστασης βιομηχανικών πηγών ενέργειας, ενώ κι άλλοι δήμοι της Κρήτης προετοιμάζονται σε αυτή την κατεύθυνση.

Κατά τη συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση τάχθηκε κατά όχι μόνο των συγκεκριμένων επενδύσεων αλλά και συνολικά εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας.

 

Πηγή:agronews.gr

RELATED ARTICLES