Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΈκλεισε αλλά θα...ανοίξει ξανά το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Έκλεισε αλλά θα…ανοίξει ξανά το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Απενεργοποιήθηκε σήμερα η δυνατότητα διορθώσεων των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», ωστόσο, όπως ενημερώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του πληροφοριακού συστήματος, από τη Δευτέρα 5 Μαΐου και για διάστημα που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση, θα παρέχεται εκ νέου η δυνατότητα στους υφιστάμενους χρήστες του συστήματος για επεξεργασία, ανάκληση και εκ νέου υποβολή αιτήσεων (που έχουν ανακληθεί), για όλες τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τεχνικά προβλήματα που είχαν ανακύψει κατά τη δημιουργία/ επεξεργασία και υποβολή της αίτησης έχουν αντιμετωπιστεί. Αιτήσεις που εμφανίζονται ως «κλειδωμένες» στο σύστημα θα πρέπει να ανακληθούν και να επανυποβληθούν. Το ίχνος και το ιστορικό υποβολής αίτησης που ανακαλείται παραμένει στο σύστημα αλλά η αίτηση χαρακτηρίζεται ως οριστικά ακυρωθείσα και δίνεται έτσι η δυνατότητα για υποβολή νέας για το ίδιο ακίνητο / ίδιο ΑΦΜ.

Εξάλλου, η δυνατότητα δημιουργίας και υποβολής νέων αιτήσεων για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων επανεργοποιείται σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου και θα είναι διαθέσιμη έως Κυριακή 6 Μαΐου ή έως την εξάντληση των σχετικών πόρων (όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο).

greenagenda.gr

 

RELATED ARTICLES