Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΈμεινε από μηχανικούς ο Δήμος Κόνιτσας

Έμεινε από μηχανικούς ο Δήμος Κόνιτσας

engineersΧωρίς μηχανικούς έμεινε ο Δήμος Κόνιτσας, σε μια περίοδο που πολλά έργα και μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος Π. Γαργάλας με παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς υπάρχει αδυναμία προσλήψεων από την πλευρά των Δήμων.

Όπως τόνισε ο κ. Γαργάλας, ο Δήμος Κόνιτσας πριν από 3,5 χρόνια ξεκίνησε με πέντε μηχανικούς, τώρα διαθέτει έναν στην τεχνική υπηρεσία και έναν στην Πολεοδομία. Την ίδια ώρα «τρέχουν» μια σειρά έργων και μελετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως η μελέτη για το αποχετευτικό, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αντιπλημμυρικά έργα καθώς επίσης πολλά μικρότερα ενταγμένα σε προγράμματα εδαφικής συνεργασίας και άλλα.

Η επιπλέον δυσκολία για τους απομακρυσμένους δήμους είναι πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που επιλέγουν να μετακινηθούν σε αυτούς, ακόμη και αν υπάρχει δυνατότητα μέσω της διαδημοτικής κινητικότητας, εξαιτίας του κόστους μετακινήσεων και της απόστασης από τα αστικά κέντρα. Το ζήτημα πάντως θα εξεταστεί κατά έργο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη φόρμουλα, για την ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας.

 

Πηγή: epirusonline.gr

RELATED ARTICLES