Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΑκίνητα: «Ζεσταίνεται» η αγορά και στην επαρχία – Ποιες πόλεις «καλπάζουν»

Ακίνητα: «Ζεσταίνεται» η αγορά και στην επαρχία – Ποιες πόλεις «καλπάζουν»

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο «μπουμ» των ακινήτων μπαίνει και η επαρχία, καθώς οι τιμές εκτοξεύτηκαν το τρίτο τρίμηνο κατά 24%  στην Ευρυτανία, 15,8% στα Γρεβενά, 13,9% στον Έβρο, 12,4% στη Λάρισα και 10,6% στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν σχεδόν 10% το τρίτο τρίμηνο στα Βόρεια και στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας, με την άνοδο της αγοράς να είναι πιο συγκρατημένη στο κέντρο (+4,2%), στα Ανατολικά (+5,9%) και στα Νότια Προάστια (7,4%).

Στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 8,1% στο κέντρο της πόλης και 6,7% στους περιφερειακούς δήμους.

akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn0

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2021, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 2.813 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα, με 550 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στο Νομό Ευρυτανίας με +24%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στο Νομό Ηλείας με -10,2%.

akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn1akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn2akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn3

Όσο για τις ενοικιάσεις, η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Κιλκίς με 3,29€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 29,5€/τ.μ.

akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn4akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn5akinita-zestainetai-i-agora-kai-stin-eparchia-poies-poleis-kalpazoyn6

moneyreview.gr

RELATED ARTICLES