Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑκατάσχετο το επίδομα θέρμανσης

Ακατάσχετο το επίδομα θέρμανσης

θερμανσηΤο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί ούτε να συμψηφιστεί με οποιαδήποτε οφειλή προς το δημόσιο. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στο σχετική έγγραφο που διαβιβάστηκε σε απάντηση σχετικής ερώτησης βουλευτή, σημειώνεται ότι “στη με αρ. πρωτ. ΠΟΛ.1262/10.12.2015 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών (ΦΕΚ. 2677Β’/11-12-2015) σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης καθώς και τον καθορισμό του ύφους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησής του και πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο 9 του άρθρου 5 της Απόφασης αυτής ρητά ορίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης δεν απορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Και καταλήγει η απάντηση: “Επομένως, δεν έχει δοθεί καμιά εντολή από το Υπουργείο Οικονομικών να κατάσχεται το επίδομα θέρμανσης από όσους δικαιούχους έχουν οφειλές στο Δημόσιο, αφού η ίδια ως άνω Απόφαση του Υπουργού και των Αναπληρωτών Υπουργών, η οποία είναι σε ισχύ, ορίζει ρητά το ακατάσχετο αυτού”.

 

Πηγή:capital.gr/Σπύρος Δημητρέλης

RELATED ARTICLES