Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στο ρέμα της Πικροδάφνης

Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στο ρέμα της Πικροδάφνης

Αναστέλλεται για ένα ένα χρόνο οι οικοδομικές εργασίες στο ρέμα της Πικροδάφνης σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα απαγορεύεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών (πλην κατεδαφίσεων) στην περιοχή που εμπίπτει εντός των προτεινομένων οριογραμμών, χωρίς έργα διευθέτησης, του τμήματος του ρέματος Πικροδάφνης, από την οδό Σαρανταπόρου Δήμου Ηλιούπολης έως την εκβολή του, στην περιοχή των Δήμων Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, και Π. Φαλήρου Ν. Αττικής στα οικόπεδα που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με αυτές,
Η απόφαση έρχεται να εναρμονιστεί με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 2313/20120) η οποία μπλόκαρε τα έργα που είχαν δρομολογήσει στην περιοχή οι Περιφέρεια Αττικής και του Δήμος Ηλιούπολης.
Το ανώτατο δικαστήριο ζητούσε από την πολιτεία να προχωρήσει στην οριοθέτηση του ρέματος στο σύνολό του, να απαγορεύσει την έκδοση οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στα οικόπεδα εντός των οριογραμμών του ρέματος, όπως αυτές έχουν ήδη αποτυπωθεί χωρίς την κατασκευή έργων διευθέτησης, ή σε οικόπεδα που ευρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με αυτές, να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των αυθαιρέτων κτισμάτων εντός των οριογραμμών του ρέματος, και να απαγορεύσει, ως προς αυτά, την έναρξη ή συνέχιση διαδικασιών αναστολής κατεδάφισης ή εξαίρεσης από την κατεδάφιση.
RELATED ARTICLES