Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑνοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για έργο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά

Ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για έργο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά

peiraiasΤα αποτελέσματα ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), που αφορά στο έργο Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά και περιλαμβάνει «Ανασχεδιασμό υπάρχοντος κτηρίου σε Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο Πειραιά και Ανάπλαση χερσαίας περιοχής του ΟΛΠ σε κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο και σε πάρκο με κλειστό χώρο στάθμευσης κάτωθεν αυτού», επικύρωσε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Σημειώνεται, ότι με σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού και των δήμων Δραπετσώνας – Κερατσινίου και Πειραιώς μετά από πρόταση του ΟΛΠ Α.Ε., δημιουργείται ενιαίος χώρος Ανάπλασης 180.000 τ.μ. εντός του οποίου θα δημιουργηθούν 4 Μουσεία (Ενάλιων Αρχαιοτήτων, Θεματικό Αρχαιολογικό, Μετανάστευσης και Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας), χώροι αναψυχής και θεματικά πάρκα υπό τον τίτλο «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά».

Για το έργο συντάχθηκαν μουσειολογικές Μελέτες από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), οι οποίες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Μουσείων και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε.

Ο ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 27 Μαρτίου 2014, ενώ στις 30 Απριλίου 2014, συγκροτήθηκε η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση για συγκρότηση Κριτικής Επιτροπής υπό τον Καθηγητή Αρχιτεκτονικής και πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Ηλία Κωνσταντόπουλο και έξι (6) θεσμικά μέλη με τους αναπληρωτές τους. Τέσσερις από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έναν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και έναν από τον ΟΛΠ.

Η επιτροπή, μετά από 23 Συνεδριάσεις, υπέβαλε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. το πόρισμα της για τα 58 έργα συμμετοχής που έκρινε. Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, αποφάσισε στη συνέχεια την έγκριση του πορίσματος της Κριτικής Επιτροπής, απονέμοντας τρία βραβεία και έξι εξαγορές.

naftemporiki.gr

RELATED ARTICLES