Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπειλή από οικόπεδα-ζούγκλα

Απειλή από οικόπεδα-ζούγκλα

θαυμαστικοΈκκληση στους συμπολίτες, να μεριμνήσουν για την καθαριότητα των οικοπέδων απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων με αφορμή το πρόβλημα της πυκνής βλάστησης. Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών είχαν ως αποτέλεσμα να φουντώσει η βλάστηση και ήδη τα πρώτα προβλήματα, σε πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα είναι ορατά, ενώ η ανησυχία των πολιτών, αφορά στην εμφάνιση φιδιών και τρωκτικών.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων Νίκος Καλτσάς καλεί τους συμπολίτες να ευαισθητοποιηθούν «για καθαρισμό των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών του Δήμου μας», ενώ η αντιδήμαρχος Πρασίνου Δέσποινα Αράπκουλε σημειώνει στην «Ε» πως «ο καθαρισμός δημοσίων χώρων, όπως μεταξύ άλλων τα πάρκα ξεκίνησε πριν από το Πάσχα» διευκρινίζοντας ότι «λόγω των ημερών είχε δοθεί προτεραιότητα στις εκκλησίες».

Σημειώνεται πως η ευθύνη καθαρισμού ιδιωτικών χώρων όπως τα οικόπεδα ανήκει στους ίδιους τους ιδιοκτήτες και μάλιστα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται επιβολή χρηματικών προστίμων.

Ανακοίνωση εξέδωσε ήδη η Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο μη καθαρισμός των οικοπέδων από τα χόρτα εγκυμονεί κινδύνους για τις γειτονικές κατοικίες, για την ύπαρξη φιδιών, τρωκτικών κ.λπ. και αργότερα για την πρόκληση πυρκαγιών αλλά και για λόγους δημόσιας υγιεινής και αισθητικής».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τη συνεργασία των πολιτών για το θέμα του καθαρισμού των οικοπέδων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ζητά ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καλτσάς. Σε σχετικό μήνυμά του ο κ. Καλτσάς, σημειώνει τα εξής: «Αγαπητοί συνδημότες ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, για λόγους ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία και τις πυροσβεστικές διατάξεις, για καθαρισμό των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων σας που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών του Δήμου μας και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, από χόρτα, μπάζα- αδρανή υλικά και λοιπά απορρίμματα, καθώς επίσης και τη λήψη μέτρων για την ασφαλή φύλαξη-αποθήκευση καυσίμων και λοιπών εύφλεκτων υλικών.

Με δεδομένο ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς και τη δική μας συμβολή, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα αυτά, πιστεύουμε ακράδαντα στην άμεση ανταπόκρισή σας και το έμπρακτο ενδιαφέρον, έτσι ώστε οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις καθώς και τα πρόστιμα που προβλέπονται από την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τις Υπηρεσίες μας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, να μην τύχουν εφαρμογής στο Δήμο μας».

eleftheria.gr

RELATED ARTICLES