Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΑΠΕ : Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στον τελευταίο διαγωνισμό της ΡΑΕ

ΑΠΕ : Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στον τελευταίο διαγωνισμό της ΡΑΕ

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού υποβλήθηκαν αιτήσεις για 128 έργα συνολικής ισχύος 1.092 MW. Η τρέχουσα διαδικασία είναι κοινή για αιολικά και φωτοβολταϊκά, καθώς αφορά μονάδες ισχύος, αντίστοιχα, έως 50 και έως 20 μεγαβάτ.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εκδηλώθηκε και στην τελευταία ανταγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε η Αρχή, στο πλαίσιο του διαγωνισμού υποβλήθηκαν αιτήσεις για 128 έργα συνολικής ισχύος 1.092 MW. Η τρέχουσα διαδικασία είναι κοινή για αιολικά και φωτοβολταϊκά, καθώς αφορά μονάδες ισχύος, αντίστοιχα, έως 50 και έως 20 μεγαβάτ.

«Λόγω της εκδήλωσης μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος και της συμμετοχής στην κοινή ανταγωνιστική διαδικασία, μεγάλου, τόσο σε πλήθος όσο και σε ισχύ, ώριμων έργων, ξεπεράστηκε κατά πολύ το ελάχιστο επίπεδο ανταγωνισμού 100% που τέθηκε στην προκήρυξη της αρχής. Ως εκ τούτου αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της τρέχουσας κοινής ανταγωνιστικής διαδικασίας που θα οδηγήσει αφενός στην άμεση υλοποίηση 350MW ώριμων έργων ΑΠΕ, αφετέρου στην μείωση των τιμών – λόγω του υψηλού ανταγωνισμού – προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας», αναφέρει η ΡΑΕ.

businessdaily.gr

RELATED ARTICLES