Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΑρχιτέκτονας με κορωνοϊό στην Κύπρο-Να κλείσουν τα εργοτάξια ζητούν οι Εργολάβοι

Αρχιτέκτονας με κορωνοϊό στην Κύπρο-Να κλείσουν τα εργοτάξια ζητούν οι Εργολάβοι

Φωνάζουν οι εργολάβοι οικοδομών και ζητούν να τερματιστούν πλήρως οι εργασίες στα εργοτάξια. Επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωναϊού είναι πολύ μεγάλος. Με ανακοινώσεις του τις τελευταίες μέρες ο Σύνδεσμος Εργολάβων εκφράζει την αντίθεσή του ακόμα και στη μερική λειτουργία των εργοταξίων και της επί τόπου παρουσίας 3 ατόμων, και ζητούν την ένταξή τους σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής της απασχόλησης των εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα, για τη διαφύλαξη της υγείας τους από την έκθεση στον νέο Kορωνοϊό COVID – 19.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Ρουσιάς ο Σύνδεσμος έχει 3.000 μέλη τα οποία έχουν μέσο όρο τρία εργοτάξια το καθένα. Άρα το κάθε μέλος έχει 9 άτομα που εργάζονται και συνολικά 27.000. Τα πρόσωπα αυτά είπε προέρχονται από διαφορετικές οικογένειες από διάφορες περιοχές, χωριά ή πόλεις και αν κάποιο από αυτά μολυνθεί τότε εύκολα θα διασπείρει τον κορωνοϊό.

Ο κ. Ρουσιάς που μιλούσε το πρωί στο ΡΙΚ, αποκάλυψε ότι στη Λεμεσό αρχιτέκτονας που για μέρες κυκλοφορούσε σε εργοτάξια εντοπίστηκε με κορωνοϊό και τώρα οι υπηρεσίες τρέχουν να ιχνηλατίσουν τις επαφές του.

24h.com.cy

RELATED ARTICLES