Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑρχιτεκτονικήΑρχιτεκτονικός διαγωνισμός από τον ΟΛΠ

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός από τον ΟΛΠ

peiraiasΑνοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τον ανασχεδιασμό του υπάρχοντος κτιρίου στο Καστράκι και τη μετατροπή του σε Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο, προκηρύσσει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, έπειτα από ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων και σχετικής απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, ενώ οι φάκελοι συμμετοχής θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014. Τα χρηματικά βραβεία ανέρχονται σε €64.485 και η αμοιβή για εκπόνηση της οριστικής μελέτης σε €322.420.

Η προκήρυξη αφορά τόσο την ανάπλαση του υπάρχοντος κτιρίου, όσο και την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού και χερσαίου χώρου του ΟΛΠ, ο οποίος μετατρέπεται σε κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο και σε πάρκο με κλειστό υπόγειο χώρο στάθμευσης.
Σημειώνεται ότι το κτίριο που παραχωρεί ο ΟΛΠ στο υπουργείο Πολιτισμού για να εγκατασταθεί το Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο με κύριο θέμα το λιμάνι, έχει επιφάνεια 5.500 τμ, ενώ η πλατεία που θα δημιουργηθεί έχει έκταση 6.110 τμ. Το υπόγειο πάρκινγκ θα έχει 280 θέσεις στάθμευσης.
«Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των έργων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά γίνεται με την προκήρυξη αυτή, βάσει του μνημονίου συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ, Περιφέρειας Αττικής και υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης. «Το έργο σύζευξης πολιτισμού- τουρισμού και πόλης- λιμένος, αναβαθμίζει μία χερσαία λιμενική ζώνη έκτασης 180.000 τμ, δημιουργώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές ανάπλασης της Αττικής και φυσικά του Πειραιά» πρόσθεσε.
Πηγή: ered.gr
RELATED ARTICLES