Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑρχιτεκτονικήΑρχιτεκτονικό λίφτινγκ στο Κυκλαδικής Τέχνης

Αρχιτεκτονικό λίφτινγκ στο Κυκλαδικής Τέχνης

architΜΟΥΣΕΙΑ. 

Με ανανεωμένο πρόσωπο θα υποδέχεται τους επισκέπτες του ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του αθηναϊκού κένρου. Και αυτό, διότι έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες στην πτέρυγα επί της οδού Νεοφύτου Δούκα που θα δώσουν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καινούργιο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στην είσοδο, το φιλόξενο καφέ αλλά και το art shop.

Το έργο αυτό έχει αναλάβει το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects. Οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου θα επανασχεδιαστούν βάσει μιας σύγχρονης αισθητικής και ενός σχεδίου που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σημερινού επισκέπτη, με βασικό γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και την ευκολότερη πρόσβαση ατόμων με δυσκολία κίνησης.

Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει από το Aethrion at Cycladic Café με στόχο την ανάπλαση του χώρου και τη διαμόρφωσή του σε ένα ήρεμο και όμορφο περιβάλλον. Καθώς οι εργασίες είναι σε εξέλιξη, το καφέ θα παραμείνει κλειστό ώς και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εκθέσεις

Τα καλά νέα αφορούν και το εκθεσιακό πρόγραμμα. Σε συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου αφιερώματος «Ερως» που έγινε το 2009, ολοκληρώνεται φέτος η τριλογία αρχαιολογικών παρουσιάσεων που αγγίζουν πανανθρώπινα θέματα με τις εκθέσεις «Ιασις: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Ομηρο στον Γαληνό», που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, και «Επέκεινα: Ο θάνατος και η ζωή μετά στην Αρχαία Ελλάδα», το οποίο θα παρουσιαστεί στο Ιδρυμα Ωνάση στη Νέα Υόρκη. Να υπενθυμίσουμε ότι ως και τα τέλη Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται η έκθεση με το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου «Ιστορία Μηδέν» που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε της Βενετίας.

 

Πηγή: kathimerini.gr

RELATED ARTICLES