Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέα«Βγαίνει μπροστά» το ΤΕΕ Aιτωλοακαρνανίας

«Βγαίνει μπροστά» το ΤΕΕ Aιτωλοακαρνανίας

Παρέμβαση ετοιμάζει το ΤΕΕ για τη στασιμότητα που παρατηρείται στο ζήτημα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

«Προς την σωστή κατεύθυνση οι πεζοδρομήσεις», λέει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Τι ανέφερε ο Λίνος Μπλέτσας για τις εξελίξεις αναφορικά με το Πάρκο και τις επικείμενες  παρεμβάσεις για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Σε θέµατα υποδοµών και στις τρέχουσες εξελίξεις µεγάλων έργων και παρεµβάσεων για την περιοχή του Αγρινίου, αναφέρθηκε µιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM92,8» και την εκποµπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» µε τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας.

Αρχικά ο κ. Μπλέτσας αναφέρθηκε στις πεζοδροµήσεις έχουν στο πολεοδοµικό κέντρο της πόλης τονίζοντας ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, χαρακτηρίζοντας την επέκτασή τους ως γενναία. Έπρεπε µάλιστα όπως σηµείωσε να είχαν γίνει νωρίτερα και γιατί όχι να επεκταθούν περαιτέρω αλλάζοντας προς το καλύτερο την καθηµερινότητα των πολιτών αλλά και την κακή ρυµοτοµία του Αγρινίου.

Σε ότι αφορά το µεγάλο έργου του Πάρκου, αναφορικά µε το οποίο τελευταία καταγράφονται θετικές εξελίξεις, οι οποίες θα τεθούν επί τάπητος αναλυτικά την ερχόµενη Δευτέρα, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Αγρινίου, ο κ. Μπλέτσας σηµείωσε ότι υποδέχεται µε χαρά τις τελευταίες εξελίξεις υπο-στηρίζοντας την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου. Εξάλλου σε προ ηµερών συνάντηση του ΤΕΕ µε τον Δήµαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, αναλύθηκαν ενδελεχώς όλα τα νέα δεδοµένα σχετικά µε το Πάρκο και τις προβλέψεις της σχετικής µελέτης που σύντοµα θα εισαχθεί σε τροχιά υλοποίησης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας βραβεύει το Χρήστο Ράδο, που δώρισε τη μελέτη οδοποιίας για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Μια μελέτη που δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητη στα συρτάρια του Υπουργείου Υποδομών…

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας πάντως προανήγγειλε σειρά παρεµβάσεων προς τους αρµόδιους φορείς και το Υπουργείο Υποδοµών σε σχέση µε το πάγιο αίτηµα για κάθετη σύνδεση του Αγρινίου µε την Ιόνια Οδό, µιας και το τελευταίο διάστηµα και παρά τις σχετικές δεσµεύσεις του Υπουργού Κώστα Καραµανλή, περί άµεσης υλοποίησης του έργου, παρατηρείται στασιµότητα.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Εµείς ως ΤΕΕ έχουµε καταθέσει τις προτάσεις µας και περιµένουµε. Δυστυχώς ο χρόνος περνάει αν και υπάρχουν σχετικές δεσµεύσεις για άµεση υλοποίηση του έργου από τον Υπουργό Υποδοµών. Για το λόγο αυτό προσεχώς θα αποσταλούν επιστολές προς κάθε αρµόδιο ώστε να προχωρήσουν άµεσα οι διαδικασίες» σηµείωσε ο κ. Μπλέτσας.

Ας σηµειωθεί ότι από τις αρχές του 2018 όταν το Υπουργείο Υποδοµών παρέλαβε τη µελέτη – δωρεά του Χρήστου Ράδου για τη σύνδεση του Αγρινίου µε την Ιόνια Οδό, το Υπουργείο τόσο επί της προηγούµενης, όσο και επί της τωρινής κυβέρνησης, δεν έχει εκκινήσει τη διαδικασία για την ωρίµανση της µελέτης αυτής. Έτσι οι συνοδές µελέτες, κυρίως η περιβαλλοντική και η τοπογραφική, που θα καταστήσουν το έργο ώριµο µελετητικά δεν έχουν βρει την απαιτούµενη χρηµατοδότηση, παρά το γεγονός ότι το ποσό που απαιτείται αναλογικά µε τη σηµασία του έργου είναι πολύ µικρό.

Mπορείτε να ακούσετε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

sinidisi.gr

RELATED ARTICLES