Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΒ. Νάκος: Το κτηματολόγιο θα ολοκληρωθεί το 2020

Β. Νάκος: Το κτηματολόγιο θα ολοκληρωθεί το 2020

Η δέσμευση της χώρας για την ολοκλήρωση του κτηματολογίου το 2020 θα τηρηθεί, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε αυτό να υλοποιηθεί, διαβεβαίωσε σήμερα τη Βουλή ο πρόεδρος της εταιρείας Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ Α.Ε.) Β. Νάκος.

Ο κ. Νάκος ενημέρωσε την Επιτροπή Περιβάλλοντος ότι έως τώρα έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση για 10 εκατ. δικαιώματα (περίπου το ¼ δικαιωμάτων της χώρας) – αριθμός που αντιστοιχεί σε 10 εκατ. στρέμματα, ήτοι στο 7,6% της έκτασης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Νάκος, η κτηματογράφηση εξελίσσεται για περίπου ακόμα ¼ των δικαιωμάτων της χώρας, το οποίο αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη έκταση, δηλαδή σε 30 εκατ. στρέμματα, το 23% της έκτασης της χώρας. Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για το 47,5% των δικαιωμάτων της χώρας, περίπου 18,5 εκατ. δικαιώματα, που αντιστοιχεί στο 67,7% της έκτασης της χώρας, κι αφορά κυρίως αγροτικές ή δασικές περιοχές.

Αναφερόμενος εξάλλου στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο κ. Νάκος εκτίμησε ότι το σύνολο του έργου αυτού θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019, ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΚΧΑ Α.Ε., Χρ. Κλωνάρη, προσέθεσε πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου εντός της χρονικής δέσμευσης, δεδομένου ότι πρέπει να είναι γνωστή η δηλωμένη περιουσία του Δημοσίου.

imerisia.gr

 

RELATED ARTICLES