Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΓιατί ο ΘΕΣΙΦ είναι κατά του net metering

Γιατί ο ΘΕΣΙΦ είναι κατά του net metering

oikiaka fbΤους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετος με το προτεινόμενο νομοσχέδιο του net metering εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Θεσσαλικός Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕΣΙΦ).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο:

1. Εξυπηρετούνται συμφέροντα εισαγωγέων, κατασκευαστών και όχι των πιθανών υποψηφίων παραγωγών.

2. Καταστρατηγείται ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται.

3. Η εφαρμογή του net metering έστω και μέχρι τα 10kw ισχύ θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στις υπάρχουσες μονάδες ΑΠΕ ανοίγοντας τους ασκούς του ΑΙΟΛΟΥ για περεταίρω αύξηση της ισχύος σε μια χώρα που κανείς δεν μπορεί να  εγγυηθεί ότι τα εγκατεστημένα έργα παραγωγής δεν θα υπολειτουργούν στο μέλλον για την κάλυψη των αναγκών της χώρας επειδή η παραγόμενη ενέργεια συνολικά θα περισσεύει κατά πολύ της κατανάλωσης.

4. Δεν έχει θιγεί η εξάρτηση της χώρας από το ορυκτό καύσιμο οπότε σε αυτό το χρονικό σημείο της ύφεσης  όσον αφορά την κατανάλωση θα δημιουργηθούν μόνον προβλήματα με την εφαρμογή του net metering.

5. Δεν έχει δημιουργηθεί ο καινούργιος ενεργειακός σχεδιασμός της πολιτείας που να δίνει τη δυνατότητα με στρατηγική σε αύξηση της παραγόμενης ενέργειας και γιατί όχι σε περεταίρω και με κίνητρα αύξηση της κατανάλωσης.

Πηγή:energypress.gr

RELATED ARTICLES