Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΔίμηνη παράταση για διορθώσεις στο κτηματολόγιο του δήμου της Αθήνας

Δίμηνη παράταση για διορθώσεις στο κτηματολόγιο του δήμου της Αθήνας

Όλα του κτηματολογίου δύσκολα και το σύστημα… γκαστρωμένο. Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το πολύπαθο κτηματολόγιο το οποίο πήρε παράταση ολίγων μηνών και λόγω εκλογών, αλλά… δεν διορθώνεται.

Την Τρίτη που ξεκίνησε η διαδικασία προανάρτησης στο δήμο Αθηναίων (σε δύο μήνες λήγει) έπεσε το σύστημα, και συγκεκριμένα η δυνατότητα διορθώσεων

Όπως αναφέρουν οι τοπογράφοι – μηχανικοί οι ιδιοκτήτες που θέλησαν να προβούν σε διορθώσεις ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του Κτηματολογίου με χρήση των κωδικών Τaxisnet δεν μπορούσαν να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους τα αποσπάσματα του κτηματολογικού πίνακα της προανάρτησης. Σε αυτόν εμπεριέχονται όλες οι πληροφορίες για τη δήλωση που έκαναν το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα. Και για τον λόγο αυτόν δεν μπορούσαν να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση διόρθωσης, αφού δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της προανάρτησης για τα ακίνητά τους.

Από το Κτηματολόγιο αργά το απόγευμα έκαναν λόγο για τεχνικό πρόβλημα, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, αναμένεται να διορθωθεί σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για τις διορθώσεις έληξε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου και με βάση τα όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, όσοι δεν πρόλαβαν ή αμέλησαν έχουν ακόμη μια ευκαιρία, μια και δόθηκε «σιωπηρή παράταση» έως τις 23 Αυγούστου 2019.

Τυπικά, αυτό… μεταφράζεται ως εξής: μέχρι την υποβολή της βάσης ανάρτησης του Κτηματολογίου (δηλαδή ένα δίμηνο μετά τις 24 Ιουνίου) από τον ανάδοχο, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν υποβάλει τα συμπληρωματικά έγγραφα ή τις αιτήσεις διόρθωσης θα μπορούν να το κάνουν, είτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης είτε ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται πως έως και σήμερα (Πέμπτη 27 Ιουνίου) το Γραφείο Κτηματογράφησης θα λειτουργεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Γαλάτσι και από την Παρασκευή 28 Ιουνίου μόνο στην Πατησίων στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, ύστερα από επτά μήνες, θα ξεκινήσει η φάση της ανάρτησης. Σε αυτή τη φάση δημοσιοποιούνται τα διορθωμένα στοιχεία της κτηματογράφησης και οι δικαιούχοι, θα έχουν εκ νέου τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής και ενστάσεις.

ered.gr

RELATED ARTICLES