Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΔεκτή η προσφυγή των κατοίκων Μακρυγιάννη για το κτίριο που έκρυβε την...

Δεκτή η προσφυγή των κατοίκων Μακρυγιάννη για το κτίριο που έκρυβε την Ακρόπολη.

Δεκτή έγινε για τυπικούς λόγους η προσφυγή που είχαν κάνει κάτοικοι της περιοχής Μακρυγιάννη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διαμαρτυρόμενοι για οικοδομή εννέα ορόφων που έφθανε στο σημείο να κρύβει το μνημείο της Ακρόπολης.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της της έκανε δεκτή την προσφυγή των κατοίκων, που ζητούσαν να ακυρωθεί η προέγκριση της συγκεκριμένης οικοδομικής άδειας για την ανέγερση εννεαώροφου ξενοδοχείου με τρία υπόγεια και δώμα, καθώς και την επισκευή διώροφου διατηρητέου κτιρίου στην συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 2103/2019 απόφασή της έκανε δεκτή σε ορισμένα σημεία την αίτηση των 14 περιοίκων της περιοχής του Μακρυγιάννη και ακύρωσε για τυπικούς λόγους τη σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας.

Πριν τη προέγκριση της οικοδομικής άδειας, είχε χορηγηθεί έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. Ομως μετά τις αντιδράσεις  η έγκριση αυτή ανακλήθηκε, μετά από νεότερη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., για λόγους νομιμότητας.

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την προέγκριση της οικοδομικής άδειας, καθώς κρίθηκε ότι είχε «απωλέσει το νόμιμο έρεισμά της».

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

kathimerini.gr

RELATED ARTICLES