Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΔεύτερη παρέμβαση του ΤΕΕ για την Κτηματική Υπηρεσία

Δεύτερη παρέμβαση του ΤΕΕ για την Κτηματική Υπηρεσία

teemagnΟι μηχανικοί υποστηρίζουν ότι η νέα διάρθρωσή της επιφέρει υποβάθμιση.

Επανέρχεται στο θέμα κατάργησης της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας ως αυτοτελούς οργανικής μονάδας και την μετατροπή της σε Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας με αποκλειστική ευθύνη τα θέματα της χωρικής της αρμοδιότητας η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Στη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Απριλίου, στις 8 το απόγευμα, το ΤΕΕ θα συζητήσει εκ νέου για τη νέα διάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας καθώς παρά την παρέμβασή της το Φεβρουάριο δεν υπήρξε καμία αλλαγή.

Οπως δήλωσε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα, το θέμα έχει παγώσει με αποτέλεσμα να μην προχωράει καμία διαδικασία.

Οι μηχανικοί υποστηρίζουν ότι από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του νέου οργανισμού προκύπτουν τεράστια γραφειοκρατικά ζητήματα. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι το παράδειγμα πρωτοκόλλησης ενός εγγράφου.

Οπως έχουν επισημάνει, για κάθε εισερχόμενο έγγραφο στο Αυτοτελές Γραφείο (Α.Γ.) προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση (Π.Δ.) προκειμένου να δοθεί ένας αριθμός πρωτοκόλλου. Στη συνέχεια δίνεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του Α. Γ. και αφού περαστούν και τα δύο στο βιβλίο Πρωτοκόλλου του Α. Γ. αποστέλλεται το έγγραφο συμπληρωμένο με FAX, στην Π.Δ.

Ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης χρεώνει το έγγραφο στον τμηματάρχη του αρμόδιου τμήματος και στη συνέχεια ο τμηματάρχης το χρεώνει στο αυτοτελές γραφείο, πολλές φορές χωρίς οδηγίες καθώς δεν γνωρίζει, ούτε την υπόθεση ούτε τον υπάλληλο που την χειριζόταν.

Οι διαδικασίες είναι ακόμη πιο πολύπλοκες, όπως ισχυρίζονται οι μηχανικοί, όταν πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν στον καθορισμό αιγιαλού, τις καταπατήσεις δημόσιας περιουσίας και τόσα άλλα θέματα που άπτονται του αντικειμένου της συγκεκριμένης νευραλγικής υπηρεσίας.

Αλλα θέματα που θα απασχολήσουν την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι η επίδοση βεβαιώσεων οφειλής ΕΤΑΑ, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου – ΣΧΟΟΑΠ, η αντικατάσταση μέλους στην Επιτροπή Αυθαιρέτων και η διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα Σχέδιο Νέου Κανονισμού Σκυροδέματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Πηγή: taxydromos.gr

RELATED ARTICLES