Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΔιαγωνισμός Μηχανικής Φοιτητών του Πολυτεχνείου Kρήτης από τον σύλλογο Best

Διαγωνισμός Μηχανικής Φοιτητών του Πολυτεχνείου Kρήτης από τον σύλλογο Best

tucΓια πέμπτη συνεχή χρόνια διοργανώνεται φέτος στα Χανιά Διαγωνισμός Μηχανικής, στον οποίο θα λάβουν μέρος φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης . Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Στους διαγωνισμούς μηχανικής του BEST τετραμελής ομάδες φοιτητών χρησιμοποιούν και εξασκούν τα τεχνικά και μη-τεχνικά προσόντα τους προκειμένου να διαγωνιστούν σε 2 τομείς:

1.Case Study (Σάββατο 28/02) Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να βρουν τη βέλτιστη λύση σε ένα επιχειρησιακό πρόβλημα, δεδομένων συγκεκριμένων συνθηκών χωρίς την χρήση κάποιας συσκευής αλλά χρησιμοποιώντας μόνο τις πληροφορίες που τους δίνονται από το πρόβλημα.

2.Team Design (Κυριακή 01/03) Αφορά στη δημιουργία μιας κατασκευής με απλά υλικά όπου έμφαση δίνεται στις πρωτότυπες ιδέες και στην αξία της συνεργασίας των ατόμων της ομάδας.

Σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες, οι ομάδες ανταγωνίζονται για τη βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους και καινοτομίας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξάσκηση ικανοτήτων, απαραίτητων για ένα ολοκληρωμένο Μηχανικό του αύριο.

Οι δυο νικητήριες ομάδες (μια από κάθε τομέα) , θα συμμετέχουν στον Πανελλαδικό διαγωνισμό Μηχανικής (NBEC, National BEST Engineering Competiton) που θα γίνει στην Πάτρα τον Μάιο. Στους νικητές του Πανελλαδικού διαγωνισμού, θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC, European BEST Engineering Competition), που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Πορτογαλία.

zarpa.gr

RELATED ARTICLES