Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΔρομολογείται η Δημοπράτηση της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Δρομολογείται η Δημοπράτηση της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

nosokomeio kalamatasΔρομολογείται η δημοπράτηση του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, καθώς εγκρίθηκαν τα σχετικά τεύχη μετά από τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεωργίου Μπέζου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών του Νοσοκομείου της Καλαμάτας και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσει σημαντικούς λειτουργικούς πόρους, καθιστώντας το μια σύγχρονη και πρότυπη νοσηλευτική μονάδα.

Ο κ. Τατούλης εξήρε την αποτελεσματικότητα του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Μπέζου, ενώ αναφερόμενος στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Νοσοκομείου, τόνισε ότι η συνεργασία με αυτές έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα για μια κρίσιμη νοσηλευτική μονάδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου είχαν ολοκληρώσει την προετοιμασία του φακέλου του έργου, ώστε αμέσως μετά την εξυγίανση του ΕΠΠΕΡΑΑ στα τέλη Οκτωβρίου, το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως και έγινε με την υπογραφή της προέγκρισης δημοπράτησής του από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ταγαρά Νικόλαο.

Το έργο αφορά στη μερική υποκατάσταση του πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια, κατασκευή νέας θερμομόνωσης, όπου θα εγκατασταθεί το ηλιακό πεδίο και επέκταση του ΒΜS, με τη βιοκλιματική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και αυτονόμηση ψύξης ειδικών χώρων της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, έχει προϋπολογισμό 1,650,000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ήτοι μέχρι το τέλος του 2015.

 

 

Πηγή: www.energia.gr

RELATED ARTICLES