Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το υδατοδρομίο στο Ρέθυμνο

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το υδατοδρομίο στο Ρέθυμνο

hydroplane

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία υδατοδρομίου στο εμπορικό λιμάνι ανατολικά από τον αιγυπτιακό φάρο και περιλαμβάνει την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για την επιβίβαση των επισκεπτών αλλά και σκίαστρου για την αναμονή των επιβατών. Τη μελέτη κατασκευής και αδειοδότησης του υδατοδρομίου έχει αναλάβει η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι (6) εγκριθείσες περιβαλλοντικές άδειες που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, αφορούν στη δημιουργία υδατοδρομίων για τις περιοχές: Αγία Μαρίνα Γραμματικού, Αλόννησος, Παξοί, Ρέθυμνο, Σκόπελος και Σκύρος, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης υδατοδρομίων για τις περιοχές: Αμφιλοχία, Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτμος,Πάτρα και Τήνος, έτσι ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό.

Επισημαίνεται ότι πλήρως αδειοδοτημένο είναι, σήμερα, το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας.

 

Πηγή:ered.gr

RELATED ARTICLES