Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΕ: Χρηματοδότηση έως 100 εκατ. στη διάθεση των ευρωπαϊκών πόλεων - Πρόσκληση...

ΕΕ: Χρηματοδότηση έως 100 εκατ. στη διάθεση των ευρωπαϊκών πόλεων – Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καινοτόμα έργα

Ποσό έως 100 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα συμβάλει στη χρηματοδότηση δημιουργικών έργων στους ακόλουθους τομείς: προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ποιότητα του αέρα, στέγαση και απασχόληση, καθώς και δεξιότητες για την τοπική οικονομία, σύμφωνα με τους στόχους του αστικού θεματολογίου της ΕΕ.

Οι πόλεις που το επιθυμούν καλούνται να υποβάλουν αίτηση από σήμερα και έως τον Απρίλιο 2018, για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων «Αστικές καινοτόμες δράσεις». Σειρά σεμιναρίων θα διοργανωθούν στα
κράτη μέλη προκειμένου να βοηθήσουν τους αιτούντες να υπο- βάλουν ολοκληρωμένες προτάσεις και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να λάβουν χρηματοδότηση.

Η αρμόδια Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, κ. Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε: «Οι Αστικές καινοτόμες δράσεις παρέχουν στις πόλεις τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πρωτοποριακά έργα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλες πόλεις στην Ευρώπη.

Η παρούσα 3η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, με επίκεντρο τις αστικές δράσεις για την προστασία του κλίματος, έρχεται να συμπληρώσει τις δεσμεύσεις και τα επιτεύγματά μας στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής με τίτλο «One Planet Summit» στο Παρίσι.»

tee.gr

RELATED ARTICLES