Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕκτός μητρώου μελετητών & επιβλεπόντων, οι μηχανικοί ΤΕΙ

Εκτός μητρώου μελετητών & επιβλεπόντων, οι μηχανικοί ΤΕΙ

49EETEMΣτο παραπέντε των Βουλευτικών εκλογών, ανάμεσα σε πλήθος ρουσφετολογικών αποφάσεων, εκδόθηκε και η Υπουργική Απόφαση 2759 Φ.Ε.Κ 148 Β’/22-1-2015, που αφορά στη δημιουργία «Μητρώου Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών», το οποίο προβλέπονταν στο άρθρο 8 παρ.1 του ν.4030/2011 και περιλαμβάνει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Στο παράρτημα της Υπουργικής αυτής απόφασης, προκύπτει ότι δεν περιλαμβάνονται και οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι, των αντίστοιχων ειδικοτήτων, που δραστηριοποιούνται στην εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη εργασιών για τις άδειες δόμησης.

Και τούτο, διότι στα επαγγελματικά στοιχεία που απαιτούνται συμπεριλαμβάνεται και η άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Τ.Ε.Ε, στοιχείο που, ως γνωστό, κανένας Πτυχιούχους Τ.Ε.Ι δεν έχει, διότι δεν προβλέπεται.

Επειδή η εν λόγω Υπουργική απόφαση σίγουρα θα δημιουργήσει και πάλι σύγχυση και αμφισβήτηση σε βάρος των μελών μας, η Ένωση μας, θα παρέμβει άμεσα στη νέα πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Ε.Κ.Α για την τροποποίηση της. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιδιώξει, με κάθε νόμιμο τρόπο και προς κάθε αρμόδια αρχή την διόρθωση των στοιχείων του παραρτήματος, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί των Τ.Ε.Ι με βεβαίωση από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, ώστε να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα.

Τονίζουμε ότι η Υπουργική Απόφαση δεν εφαρμόζεται ακόμα, διότι η ισχύς της αρχίζει σε χρόνο μελλοντικό και αόριστο, δεδομένου ότι εξαρτάται από την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στην παρ.1 του άρθρου 29 του ν.4067/2012(Ν.Ο.Κ).

Το γεγονός ότι η ανωτέρω Απόφαση εκδόθηκε μόλις την προτελευταία ημέρα πριν τις Βουλευτικές εκλογές, και μάλιστα, χωρίς να έχουν επιλυθεί οι εκκρεμότητες που εμπόδιζαν την δημιουργία του μητρώου από το 2011, φανερώνει την απαράδεκτη συντεχνιακή λογική και νοοτροπία της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του Υ.Π.Ε.Κ.Α (Αναπ. Υπουργός Ν. Ταγαράς και Γ. Γραμματέας Σ. Αλεξιάδης) και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες της ρύθμισης δεδομένου ότι δεν εξυπηρετούσε επείγουσα διοικητική ανάγκη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

RELATED ARTICLES