Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚτηματολόγιοΕλληνικό Κτηματολόγιο: Αντικατάσταση Τεχνικής Εισήγησης με δήλωση Συντάκτη Μηχανικού

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Αντικατάσταση Τεχνικής Εισήγησης με δήλωση Συντάκτη Μηχανικού

To «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ανακοινώνει ότι αντικαθίσταται η έκδοση τεχνικής εισήγησης για δικόγραφα αγωγών, αιτήσεων ή προσφυγών του ν.2664/98 από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με τη «Δήλωση» του συντάκτη Μηχανικού στο Τοπογραφικό Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών (ΤΔΓΜ).

Στη «Δήλωση» θα βεβαιώνεται ότι η απεικόνιση της αιτούμενης γεωμετρικής μεταβολής στο ΤΔΓΜ είναι τεχνικά εφαρμόσιμη και δεκτική εισαγωγής στην τηρούμενη κτηματολογική βάση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ν.4602/2019 (Α΄45) και την ΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/110243/4885 (Δ΄ 4765), για όσα δικόγραφα θα κατατεθούν ενώπιον δικαστηρίου από την 27η Ιανουαρίου 2020 και μετά, θα προσαρτάται πλέον μαζί με το δικόγραφο μόνο το τοπογραφικό διάγραμμα γεωμετρικών   μεταβολών   (ΤΔΓΜ)   στο   οποίο   περιέχεται   η   παραπάνω «Δήλωση».

Κατ’ εξαίρεση, για τις ίδιες περιπτώσεις των δικογράφων του ν.2664/98 που ασκούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, η υποχρέωση για την προσάρτηση (ΤΔΓΜ) με Δήλωση Μηχανικού άρχεται από την 6η Απριλίου 2020 και μετά.

Σχετικές οδηγίες έχουν αναρτηθεί στο www.ktimatologio.gr, στην Ενότητα: «Κτηματολόγιο σε λειτουργία» / «Έκδοση τεχνικής εισήγησης για δικαστική χρήση».

 

Σχετικό έγγραφο

RELATED ARTICLES