Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμηση«Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ»

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Τα ελληνικά του Παναγιώτη Νίκα είναι εξαιρετικά. Ως εκ τούτου, δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει το δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ”.

Ας το δούμε: «Εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκταμίευσης ποσού αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι πιο πάνω επιπλέον πιστώσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ / ΠΕΠ και η εντολή του περιφερειάρχη δόθηκε μετά τη διαπίστωση ότι μέσα σε μία μόλις ώρα οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπερκάλυψαν τα κονδύλια που της αντιστοιχούσε το υπουργείο στο εν λόγω πρόγραμμα.
“Το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά πλέον στην Περιφέρεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν και άλλοι πολλοί δικαιούχοι” σχολίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας».
Πώς είναι δυνατό, όμως, να συνεχίζεται ένα πρόγραμμα για το οποίο δεν υπάρχουν αποφάσεις αρμόδιων υπουργείων, αλλά και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των κωδικών στα έργα ΕΣΠΑ/ΠΕΠ;

Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε δηλώσει ότι γίνονται προσπάθειες να βρεθεί κοινή γραμμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί κάτι.
Πολύ θετική η διάθεση του περιφερειάρχη για ενίσχυση του προγράμματος, αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμα καμία πλατφόρμα…
Α.Π. 

tharrosnews.gr

RELATED ARTICLES