Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑρχιτεκτονικήΕπίσκεψη Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ για την ανάδειξη της Τζιώτικης Καθοικιάς

Επίσκεψη Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ για την ανάδειξη της Τζιώτικης Καθοικιάς

IMG_20140821_193949

Στα πλαίσια του προγράμματος ανάδειξης των αγροτικών κατοικιών της Κέας, γνωστές και ως καθοικιές, όπως είναι η τοπική τους ονομασία, ένα κλιμάκιο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ με 75 φοιτητές και τους καθηγητές τους επισκέφτηκε το νησί.

Από την Παρασκευή 1/4 έως την Κυριακή 3/4 αποτύπωσαν σημαντικό αριθμό των κτισμάτων αυτών και κατέγραψαν τις αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές τους ιδιαιτερότητες με την καθοδήγηση της Επιτροπής του προγράμματος αυτού που αποτελείται από τους αρχιτέκτονες Ράνια Κλουτσινιώτη και Χρίστο Δίπλα.

Στους φοιτητές παρουσιάστηκε από τους ντόπιους τεχνίτες Πέτρο Βρεττό και Πέτρο Κορασίδη η παραδοσιακή τεχνική της ξερολιθιάς.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Τζιας αποτελεί παράδειγμα λιτής αρχιτεκτονικής έκφρασης ενώ εντάσσεται με ευαισθησία σε ένα τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους, στοιχεία που την κάνουν μοναδική. Επομένως, η εργασία αυτή των φοιτητών, που θα αποτελέσει παραδοτέο υλικό, θα χρησιμοποιηθεί για την ανάδειξη της Τζιώτικης Καθοικιάς με πρωτοβουλία του Δήμου Κέας.

Πηγή: news.travelling.gr

RELATED ARTICLES