Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΕπίσκεψη φοιτητών του Πολυτεχνείου Α.Π.Θ στις Χερσαίες Εγκαταστάσεις της Energean

Επίσκεψη φοιτητών του Πολυτεχνείου Α.Π.Θ στις Χερσαίες Εγκαταστάσεις της Energean

oilΟι μοναδικές στην Ελλάδα εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογονανθράκων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα. Την προηγούμενη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, 48 τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης πετρελαίου της Energean Oil & Gas στη Νέα Καρβάλη του ν. Καβάλας.

Οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή κ. Μάρκο Ασσαέλ, ακολούθησαν την απαιτούμενη εκπαίδευση σε ζητήματα ασφαλείας από τον Εργοδηγό Ασφαλείας κ. Παναγιώτη Βέλκο και τον Επόπτη Ασφαλείας του εργοστασίου ΣΙΓΜΑ κ. Άκη Μαυραντζά. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις Μονάδες Παραγωγής, στον Θάλαμο Ελέγχου και στο Χημικό Εργαστήριο του εργοστασίου ΣΙΓΜΑ. Η εκπαιδευτική ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον προϊστάμενο Χερσαίων Εγκαταστάσεων κ. Νίκο Καρανάσο, τον επόπτη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών – Μελετών κ. Κώστα Αγγελίδη και τον επόπτη του Τμήματος Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων κ. Σάββα Δημητριάδη.

Φοιτητές από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης επισκέπτονται τακτικά τις εγκαταστάσεις, ενώ η επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης των σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας. Εντάσσεται, δε, στην προσπάθεια τηςEnergean Oil & Gas να καταστήσει γνωστή την δραστηριότητα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην σπουδάζουσα νεολαία, με στόχο τη δημιουργία του νέου επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού της Ελλάδας, το οποίο θα συμβάλλει στη μελλοντική ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε νέες περιοχές της χώρας.

 

Πηγή:energia.gr

RELATED ARTICLES