Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕπενδυτικό Ταμείο Υποδομών ύψους €400 εκατ.

Επενδυτικό Ταμείο Υποδομών ύψους €400 εκατ.

ergaΈνα σχέδιο που πολλές φορές έχει εξαγγελθεί ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης.

Πρόκειται για τη δημιουργία νέου Επενδυτικού Ταμείου Υποδομών, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση των προτάσεων της Ελλάδας για το Σχέδιο Γιούνκερ, το οποίο αφορά είτε σε αμιγώς ιδιωτικές επενδύσεις είτε σε έργα του Δημοσίου υπό τη μορφή των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο, συντονισμένα μαζί με την τραπεζική και επιχειρηματική αγορά, θα δημιουργήσει λίστα έργων για άμεση υποβολή στο πλαίσιο αυτό, με στόχο την ενεργοποίηση επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας έως το τέλος του έτους.

Επίσης, ανακοινώθηκε η δημιουργία νέου Επενδυτικού Ταμείου Υποδομών (Ταμείο Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υποδομών ΣΔΙΤ), κατά τα πρότυπα του JESSICA, ύψους 400 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και λοιπούς πόρους με παράλληλη δημιουργία θεματικών υπο-ταμείων σε τομείς όπως τουρισμού, ενέργειας, περιβάλλοντος, επιχειρηματικών πάρκων κα.

Ο υπουργός και ο πρόεδρος του Επενδυτικού Συμβουλίου του JESSICA, Νίκος Μαντζούφας, συναντήθηκαν με περιφερειάρχες, τράπεζες και επενδυτές που υλοποιούν επιχειρηματικές δράσεις στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA.

Το JESSICA ενεργοποιεί 115 εκατ. ευρώ, για υλοποίηση 25 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, σε τομείς όπως βιοενέργεια, αναβάθμιση της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, σχολικές υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων, τηλεματική αστικών συγκοινωνιών, επιχειρηματικά πάρκα και λοιπά έργα.

 

Πηγή: ered.gr

RELATED ARTICLES