Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΕπενδύσεις 18,6 τρισ. δολάριων για έναν πλανήτη μηδενικών ρύπων.

Επενδύσεις 18,6 τρισ. δολάριων για έναν πλανήτη μηδενικών ρύπων.

Επενδύσεις σε ΑΠΕ της τάξεως των 600 δισ. δολαρίων ετησίως είναι απαραίτητες σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 18,6 τρισ. δολαρίων έως το 2050, που είναι και η χρονιά-ορόσημο για έναν πλανήτη μηδενικών ρύπων.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης για τις «πράσινες» επενδύσεις που πραγματοποίησε η Ernst & Young και μεταφέρει το ypodomes.gr.

Οι τομείς ενδιαφέροντος

Εθνικό Σχέδιο για Ενέργεια και Κλίμα

Οι επενδύσεις που απαιτούνται αφορούν μια ευρεία γκάμα πεδίων, όπως:

  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
  • Αξιοποίηση του υδρογόνου.
  • Αποθήκευση ενέργειας.
  • Εξηλεκτρισμός των μεταφορών.
  • Ανάπτυξη υποδομών «έξυπνων» δικτύων.

31η στους 40 η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Δείκτη Renewable Energy Country Attractiveness Index που αποτυπώνει την ελκυστικότητα συνολικά 40 χωρών σε επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η Ελλάδα παρά τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, παραμένει χαμηλά στην κατάταξη καταλαμβάνοντας τη 31η θέση. Την κορυφαία πεντάδα συνθέτουν κατά σειρά η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Γαλλία και η Αυστραλία.

Εν αναμονή

κλίμα

Ωστόσο, οι πολιτικές και οι στόχοι που υιοθετούνται στην Ελλάδα και οι οποίες περιλαμβάνουν το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, την κατά 35% διείσδυση των ΑΠΕ, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, αλλά και η απλοποίηση των αδειδοτήσεων- θέτουν τις βάσεις για τη βελτίωση της θέσης της χώρας στην παραπάνω κατάταξη με την ταυτόχρονη προώθηση της «πράσινης» ατζέντας της εντός και εκτός.

 

ecozen.gr

RELATED ARTICLES