Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕπιστημονικοί φορείς κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό

Επιστημονικοί φορείς κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό

aigialos_drepano-300x215Ενενήντα επτά (97) επιστημονικοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί φορείς στην Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να μην ψηφιστεί στη βουλή το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες. 

Οι φορείς δημιούργησαν το δίκτυο «Ακτές ώρα μηδέν» και υποστηρίζουν ότι η σωτηρία των αιγιαλών στην Ελλάδα περνά μέσα από την ελεύθερη πρόσβαση και αποτελεί δημόσιο συμφέρον. 

Το δίκτυο αποφάσισε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών. 

Η Συντονιστική Επιτροπή του δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ αποτελείται από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, του Συλλόγου «Αρχέλων», της Συντον. Επιτροπής για τη διάσωση παραλίας Σαρωνικού, της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και της Συντονιστικής Υπερ-Μαραθώνιου ‘240χλμ για τον αιγιαλό’, οι οποίοι ΚΑΛΟΥΝ τα μέλη τους, τα μέλη όλων των οργανώσεων και τους πολίτες που μετέχουν ή επιθυμούν να μετάσχουν στο δίκτυο, να οργανώσουν δράσεις ή να πλαισιώσουν τις δράσεις που γίνονται πανελλαδικά κατά του σχεδίου νόμου που απειλεί να καταστρέψει το παραθαλάσσιο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον. 

Πηγή: skai.gr

RELATED ARTICLES