Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕπιστολή ΤΕΕ-Τμ. Αιτ/νίας για την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών : "Να αποσυρθεί άμεσα...

Επιστολή ΤΕΕ-Τμ. Αιτ/νίας για την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών : “Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 11 του Πολυνομοσχεδίου”

teeait

Eπιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.  Κατρούγκαλο Γεώργιο, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη Χρήστο, καθώς και τους Βουλευτές Ν. Αιτωλοακαρνανίας απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Ρόκος με θέμα: «Αναδρομική Αύξηση Ασφαλιστικών Εισφορών»

 

H εν λόγω επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Κατρούγκαλε

Αξιότιμε Υπουργέ κ. Σπίρτζη

Αξιότιμοι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  προκειμένου η Βουλή να προχωρήσει σε ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα Οκτωβρίου έθεσε αυτό σε μια προδήλως προσχηματική διαβούλευση διάρκειας μόλις 37 ωρών.

Με τον Ν. 4331/2015 στο άρθρο 39 ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ (ψηφισμένος από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), προβλέπεται η δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας, πρόβλεψη η οποία επιτυγχάνει έστω και μικρή ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες και σε αυτά τα επίπεδα είναι δυσβάσταχτες.

Η Κυβέρνηση με το άρθρο 11 του Πολυνομοσχεδίου καταργεί το άρθρο 39 του Ν. 4331/2015 επαναφέροντας άμεσα τις εισφορές στο εξωφρενικά δυσθεώρητο ύψος που προέβλεπε ο Ν. 3986/2011 και μάλιστα αναδρομικά.

Κύριοι Υπουργοί

Κύριοι Βουλευτές

Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι Μηχανικοί έχουν ξεπεράσει τα όριά αντοχής των. Πλήθος αυτών έχουν εγκαταλείψει την χώρα και εργάζονται στο εξωτερικό και ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, διαρκώς αυξανόμενος, προτιμά να στερηθεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος μέσω της διαγραφής των από το ΤΕΕ, προκειμένου να απαλλαγεί από το φορτίο των ασφαλιστικών εισφορών. Επιπροσθέτως είναι φανερό ότι το Ταμείο μας για τους ανωτέρω λόγους δεν είναι δυνατόν να εισπράξει οτιδήποτε περισσότερο, τουναντίον θα συμβεί το αντίθετο, καθώς οι διαγραφές θα πληθύνουν και η εισφοροδοτικότητα θα μειωθεί έτι περαιτέρω.

Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 11 του Πολυνομοσχεδίου και να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται ουδεμία σκέψη για αύξηση των ήδη υψηλών εισφορών, καθώς με όλους τους τρόπους και όλες τις εκφάνσεις γίνεται φανερό ότι οι Μηχανικοί δεν αντέχουν οιοδήποτε πρόσθετο βάρος. 

                                                                  Ο Πρόεδρος

                                                           Ρόκος Κωνσταντίνος”.

RELATED ARTICLES