Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕρώτηση στη Βουλή για τα πρόστιμα στα αυθαίρετα

Ερώτηση στη Βουλή για τα πρόστιμα στα αυθαίρετα

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης κατέθεσε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας αναφορικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων σε κατόχους αυθαίρετων κτισμάτων, οδηγώντας τους σε ασφυκτική πίεση, αφού σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.

Η παράταση τετράμηνης προθεσμίας για την υπαγωγή στον ισχύοντα Νόμο 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης, Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις” που δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων.

Για το διάστημα αυτό και σε κάθε περίπτωση μέχρι την λήψη της τετράμηνης προθεσμίας, ο κ. Βαρδάκης ζητά από το Υπουργείο να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο αναστολής επιβολής προστίμων, κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, καθώς και είσπραξης βεβαιωθέντων προστίμων διατήρησης και ανέγερσης και τυχόν προσαυξήσεων για αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις για το χρονικό διάστημα της προθεσμίας υπαγωγής στο Ν.4178/2013.

Την ερώτηση συνυπογράφουν ακόμα 13 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)

Βέττας Δημήτρης

Γεννιά Γεωργία

Θραψανιώτης Μανόλης

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Καραναστάσης Απόστολος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Μπαλωμενάκη Αντώνης

Ριζούλης Ανδρέας

Σιμορέλης Χρήστος

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Σταματάκη Ελένη

 

cretalive.gr

RELATED ARTICLES