Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΕστίαση: Mε σχέδια υποχρεωτικά θεωρημένα από μηχανικούς για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους...

Εστίαση: Mε σχέδια υποχρεωτικά θεωρημένα από μηχανικούς για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους η λειτουργία των καταστημάτων

Tους όρους λειτουργίας της εστίασης – αναψυχής και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού που ισχύουν σήμερα στην Αχαΐα, ξεκαθάρισαν εκπρόσωποι του κλάδου, σε σύσκεψη που είχαν χθες, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
Τα σημεία στα οποία ο κλάδος της εστίασης και αναψυχής καλείται να δώσει ιδιαίτερη βάση και να εφαρμόζει, είναι τα εξής:

1. Δυναμικότητα και πληρότητα καταστήματος: Η έννοια δυναμικότητα συνίσταται στην πραγματική δυναμική του πληθυσμού που αναγράφεται στις άδειες ÷2. Αν κάποιος για κάποιο λόγο δεν έχει αναγράψει στις παρατηρήσεις της άδειας του, την δυναμική παρά μόνο τα τετραγωνικά, αυτή βγαίνει ως εξής: Εσωτερικοί και εξωτερικοί αδειοδοτημένοι χώροι καταστήματος:
Α) στον εσωτερικό χώρο διαιρούνται τα τετραγωνικά ÷1.3 και έτσι προκύπτει ο πραγματικός πληθυσμός που επιτρέπεται. Στην συνέχεια αυτός ο πληθυσμός διαιρείται ÷2.
Β) στον εξωτερικό χώρο διαιρούνται τα τετραγωνικά ÷ 0.7 και μετά διαιρονται ÷2. Ατελώς παραχωρούμενα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους από τον δήμο.
Επιτρέπεται η πλήρης εκμετάλλευση τους, με κανονική ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, με τήρηση προβλεπόμενων αποστάσεων.
Απαρέγκλιτη, φυσικά, προϋπόθεση σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις η αυστηρή τήρηση των αποστάσεων.
Στο ερώτημα που τέθηκε για μεταφορά πυκνότητας, δεν δόθηκε σαφής απάντηση και αναμένονται νέες διευκρινίσεις, καθώς θεωρείται ότι θα βγει καινούργια διευκρινιστική.
Ο ΣΚΕΑΝΑ τονίζει την προσοχή στα μέλη του, ότι χρειάζεται άδεια και για τα ατελώς παραχωρούμενα τετραγωνικά από τον δήμο και ταυτόχρονα σχέδια υποχρεωτικά θεωρημένα από μηχανικούς και για τους εσωτερικούς και για τους εξωτερικούς χώρους.

2. Οριο ατόμων ανά τραπέζι: Ο ανώτατος αριθμός είναι τα 4 άτομα με εξαίρεση τα πρώτου βαθμού συγγένειας, στα οποία εννοούνται γονείς με παιδιά και όχι τα αδέλφια. Σε αυτήν την περίπτωση το όριο είναι τα 6 άτομα.

3. Χρήση μάσκας: Ολο το προσωπικό πρέπει υποχρεωτικά να φοράει μάσκα και να κάνει ορθή χρήση της και οι πελάτες όταν είναι σε χώρο αναμονής για εύρεση τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους συγχρωτισμού.

4. Κέντρα διασκέδασης, δεξιώσεις, catering, bar: Απαγορεύεται η ζωντανή μουσική.
Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων: 30% του πληθυσμού με μέγιστο αριθμό καθήμενων τους 150.
Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα: 30% του πληθυσμού με μέγιστο αριθμό καθήμενων τους 90.

5. Ωράριο εστίασης: Στις 12:00 τα μεσάνυχτα είναι υποχρεωτικό να έχουν εκκενωθεί τα μαγαζιά και από τον τελευταίο πελάτη. Ωστόσο το προσωπικό έχει δικαίωμα να κάνει για όση ώρα χρειάζεται τις εργασίες που απαιτούνται για το κλείσιμο του καταστήματος.

6. Απόσταση 1,80: Αφορά μόνο τις ΚΑΔ του άρθρου σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Β΄4484-11.10.2020 (Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, bar).

7. Χρήση μπάρας: Επιτρέπεται η χρήση μπάρας από τους πελάτες με την τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί, ενώ ορίζεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των διπλανών δυάδων σκαμπό.
Ολα τα ανωτέρω ισχύουν σε συνδυασμό με ό,τι άλλο ισχύει φυσικά στο στάδιο 3 βάσει της κλίμακας πού βρίσκεται σήμερα η Αχαΐα.
Ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί όλα τα μέλη του, να τηρήσουν τα μέτρα.
RELATED ARTICLES