Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕυκαιρία καριέρας για νέους μηχανικούς

Ευκαιρία καριέρας για νέους μηχανικούς

engineerΣε μία περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα οποία αποτυπώνονται στους υψηλούς δείκτες ανεργίας της χώρας μας, αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που προσπαθούν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία και να την οδηγήσουν ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, μια ιστορική ελληνική βιομηχανία με πάνω από μισό αιώνα δράσης στον κλάδο της παραγωγής αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου, έχει θέσει μεταξύ των βασικών της προτεραιοτήτων την περαιτέρω κατάρτιση και ενίσχυση της απασχόλησης των νέων ατόμων και την προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και την οικονομία και η ουσιαστική στήριξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Αυτή ακριβώς η φιλοσοφία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑτΕ) εκφράζεται μέσω της πρωτοβουλίας «Μηχανικοί στην Πράξη», στο πλαίσιο της οποίας δέκα νέοι μηχανικοί θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα 12μηνης εργασίας στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαρκή εκπαίδευση, εναλλαγή θέσεων εργασίας, coaching και συστηματική αξιολόγηση των συμμετεχόντων.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έμμισθης απασχόλησης, που περιλαμβάνει διαρκή εκπαίδευση, εναλλαγή θέσεων εργασίας, coaching και συστηματική αξιολόγηση των συμμετεχόντων, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, εργαζόμενοι δίπλα στους καλύτερους του κλάδου τους.

Κάτω των 28 ετών
Σημειώνεται ότι η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους τον περασμένο Νοέμβριο, με τη σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 600 από μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ήταν ηλικίας κάτω των 28 ετών και με μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία.

Επειτα από την αξιολόγηση που προηγήθηκε, ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας υποδέχθηκαν την περασμένη εβδομάδα (στις 3 Φεβρουαρίου) στο εργοστάσιο στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας τους 10 επιτυχόντες του προγράμματος, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους σε ανακαινισμένα διαμερίσματα, στον πρότυπο οικισμό του εργοστασίου στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ φιλοδοξεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες νέους μηχανικούς να αποκτήσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία, την τεχνογνωσία και την εμπειρία και να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες, στοιχεία απαραίτητα για τη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ταυτόχρονα, όμως, το στοίχημα τόσο για τους νέους μηχανικούς όσο και για τη διοίκηση της ΑτΕ είναι μέσω της εργασίας τους και των projects που θα αναλάβουν στο εργοστάσιο να φανεί ποιοι από αυτούς θα διακριθούν ώστε να συνεχίσουν την εργασία τους στην εταιρεία και μετά το τέλος του προγράμματος, ανάλογα βέβαια και με τις ανάγκες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Καινοτόμες μέθοδοι
Η εν λό­γω πρωτοβουλία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αν κανείς λάβει υπόψη πως η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ αποτελεί μία από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες βι­ομηχανικές επιχειρήσεις της χώ­ρας και πυλώνα της ελληνικής βι­ομηχανίας και ταυτόχρονα τη σημαντικότερη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και εμπορίας αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ως μία από τις διεθνώς κορυφαίες βιομηχανίες, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και πρωτοπορεί σε τεχνογνωσία σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που καθιστά ακόμη σημαντικότερα τα οφέλη που επιφυλάσσει το πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες σε αυτό.

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

 

Πηγή: ethnos.gr

RELATED ARTICLES