Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΕυχάριστο τέλος στην υπόθεση των λογαριασμών της ΔΕΗ με ανεξόφλητο προηγούμενο υπόλοιπο.

Ευχάριστο τέλος στην υπόθεση των λογαριασμών της ΔΕΗ με ανεξόφλητο προηγούμενο υπόλοιπο.

Ευχάριστο τέλος για όλους τους εμπλεκόμενους είχε όπως όλα δείχνουν η υπόθεση των λογαριασμών της ΔΕΗ που στο πρόσφατο παρελθόν πληρώνονταν σε κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς (επιχείρηση που εμμέσως συνεργάζονταν με τη ΔΕΗ). Το κατάστημα δεν λειτουργεί σήμερα (φωτογραφία της εποχής που λειτουργούσε).

Όλοι θυμούνται τι είχε συμβεί προ λίγων ετών. Διάφοροι πολίτες που πλήρωσαν κανονικά και εμπρόθεσμα το λογαριασμό τους στη ΔΕΗ, διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι δεν είχε εξοφληθεί όλο το ποσό. Μετά από πολλές διαμαρτυρίες και καταγγελίες που όλες αφορούσαν τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος, σχηματίστηκε δικογραφία και έτσι χθες στο Μονομελές δικάστηκε η υπόθεση με κατηγορούμενη τη γυναίκα εκπρόσωπο της επιχείρησης. Αντιμετώπιζε την κατηγορία  της υπεξαίρεσης κατά εξακολούθηση.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν αρκετά σύντομη αν και οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο ήταν πάρα πολλοί. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 50 αναφέρονταν στη δικογραφία. Αρχικά απορρίφθηκε αίτημα αναβολής που υπέβαλλε η κατηγορούμενη. Άπαντες οι μάρτυρες δήλωσαν ότι το οικονομικό ζήτημα έχει τακτοποιηθεί. Έτσι η κατηγορούμενη απαλλάχθηκε της κατηγορίας.  Η νεαρή γυναίκα ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη τη λίγη ώρα που βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα να έχει τη συμπαράσταση των μαρτύρων κατηγορίας. Εξ αιτίας της συγκίνησης της δεν είπε σχεδόν τίποτα στην απολογία της.

Σε άλλες υποθέσεις στο Μονομελές εξετάστηκαν έξι περιπτώσεις ρευματοκλοπών, καταδικάστηκε άνεργος από χωριό του Δήμου Νέστου που πέντε χρόνια έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ. Του επιβλήθηκε ποινή 10 φυλάκισης ημερών με αναστολή καθώς για το μεγαλύτερο διάστημα της ρευματοκλοπής υπήρξε παραγραφή  του αδικήματος. Πάντως η δικογραφία ανέφερε ότι η ΔΕΗ υπέστη οικονομική ζημία 5.800 ευρώ. Ποσό αρκετά μεγάλο για τέτοιες περιπτώσεις. Σε άλλη υπόθεση του Μονομελούς Καβάλας αθωώθηκε κατηγορούμενος για ρευματοκλοπή επειδή απέδειξε στο δικαστήριο ότι την περίοδο της ρευματοκλοπής η κατοικία δεν ήταν δική του αλλά είχε πουληθεί σε άλλον ιδιοκτήτη.

Αθωώθηκε επίσης γνωστός επιχειρηματίας της Καβάλας που πολλές φορές έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη, σήμερα καταζητούμενος. Εμπλέκονταν σε επεισόδιο που έγινε στην κεντρική πλατεία την περίοδο κατά την οποία σε αυτήν λειτουργούσαν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια κτλ. Κατηγορούνταν ότι χτύπησε συνέταιρό του (εκμεταλλεύονταν 50-50 ένα από τα παιχνίδια της πλατείας). Ο άνδρας που κατήγγειλε το περιστατικό δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώ ο δημοτικός υπάλληλος που κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση είπε ότι μεταξύ των δύο συνεταίρων υπήρχε μεν διαφωνία για τις εισπράξεις του παιχνιδιού αλλά στο επίδικο περιστατικό ποτέ δεν σημειώθηκε ξυλοδαρμός αυτού που έκανε τη μήνυση και οδήγησε την υπόθεση στο δικαστήριο.

proininews.gr

RELATED ARTICLES