Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕυχαριστώ Τσίπρα στους εργολάβους για την Ιόνια οδό

Ευχαριστώ Τσίπρα στους εργολάβους για την Ιόνια οδό

«Θυμάμαι ως παιδάκι που θέλαμε μια ημέρα για να ανέβουμε στα Τζουμέρκα. Θέλαμε 8-9 ώρες ενώ τώρα φεύγοντας από την Αθήνα μπορείς να επισκεφθείς την περιοχή για Σαββατοκύριακο»

Με αυτή την «προσωπική αναφορά ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπικο Ιωννίνων.

Αντίθετα με τις προηγούμενες τελετές εργασιών των οδικών αξόνων τόσο  ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός υποδομών Χρ. Σπίρτζης ευχαρίστησαν τις τεχνικές εταιρείες και όλους όσοι συμμετείχαν στην ολοκλήρωση του έργου, επικέντρωσαν δε την κριτική τους στις αποζημιώσεις και τα υπόλοιπα προβλήματα που καθυστέρησαν για πολλά χρόνια το έργο.

Χαρακτηριστική της αλλαγής στάσης του πρωθυπουργού απέναντι στις μεγάλες τεχνικές εταιρείες  ήταν το μήνυμα που, όπως ανέφερε, θέλει να δοθεί αυτή τη μέρα.

«Καταφέραμε να αλλάξουμε την εντύπωση που υπάρχει στη συλλογική συνείδηση ότι τα μεγάλα έργα και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος είναι έννοιες ασύμβατες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός υποδομών που στράφηκε κατά όσων «διαλαλούσαν το 2015 ότι δεν θα ολοκληρωθούν τα έργα». Μάλιστα, ο κ Σπίρτζης ευχαρίστησε τον παραχωρησιούχο και τον κατασκευαστή του έργου γιατί συνέβαλλαν «με την ενοικίαση τμημάτων στα οποία δεν είχαν γίνει απαλλοτριώσεις», μιλώντας για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τις απαλλοτριώσεις και τα οποία θα ερευνηθούν.

Τα εγκαίνια συνοδεύτηκαν από γενικές υποσχέσεις για τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο αλλά και την επέκτασή της μέχρι την Κακαβιά. Υπενθυμίζεται ότι η Ιόνια οδός που συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις 3 Αύγουστου, χωρίς ωστόσο κανέναν από του τέσσερις ΣΕΑ, που προβλέπονται από τον σχεδιασμό και αναμένεται να παραδοθούν στο τέλος του χρόνου.

Εντονη ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που παρευρέθηκαν στην τελετή.

«Σήμερα είχαμε δύο εικόνες, από τη μία την εικόνα της Ελλάδας που προχωρά, που κατασκευάζει έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και από την άλλη πλευρά την Ελλάδα του λαϊκισμού, της μικροψυχίας και της αερολογίας ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζιδάκης.

«Η κυβέρνησες των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σπεύδει να οικειοποιηθεί  έργα τα οποία δεν είχε ψηφίσει ποτέ και κάνει το άσπρο μαύρο υποστηρίζοντας ότι εξοικονόμησε 700 εκατ. ευρώ όταν εξαιτίας της καθυστέρησης, λόγω της διαπραγμάτευσης ΤσΊπρα – Βαρουφάκη,  οι εργολάβοι αξίωσαν και πήραν 500 εκατ. ευρώ ως πανωπροίκι»

«Ο πρωθυπουργός είναι μικρόψυχος και ψεύτης» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης. «Είπε ψέματα ότι παρέλαβαν το έργο στο 50%, καθώς το παρέλαβε πάνω από 75%, αγνόησε ότι η κυβέρνηση του, έδωσε πανωπροίκι 500 εκατ. ευρώ.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

kathimerini.gr

 

RELATED ARTICLES