Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΖητείται παράταση για διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Ζητείται παράταση για διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε σήμερα η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας την παράταση της προθεσμίας για τη διόρθωση των αρχικών εσφαλμένων εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνει η Λαρισαία βουλευτής: «με την έναρξη της νέας χρόνιας χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κοστοβόρες και χρονοβόρες διοικητικές και δικαστικές διαδικασίες, που απαιτούνται για την κατοχύρωση των εμπράγματων δικαιωμάτων τους, εφόσον δεν καταφέρουν να προσκομίσουν τα σωστά έγγραφα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πολλοί σχετικοί φορείς, όπως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι,  έχουν εντοπίσει το ανωτέρω πρόβλημα και ζητούν και αυτοί με τη σειρά τους νέες λελογισμένες παρατάσεις, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να έχει σταθεί αρνητικά, δυστυχώς, μέχρι στιγμής απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεδομένου ότι εν μέσω πανδημίας και γενικού lockdown ανά την επικράτεια, και με αναστολή εδώ και καιρό ή μετ’ εμποδίων λειτουργία νευραλγικών τομέων της διοίκησης και της οικονομίας, οι πολίτες που τους απασχολεί η διόρθωση των αρχικών τους κτηματολογικών εγγραφών, αντικειμενικά, δεν θα καταφέρουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους,

Δεδομένου ότι η παράταση της προθεσμίας για διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών με νομοθετική επίλυση του προβλήματος εντός του 2020 είναι επιβεβλημένη, ώστε  να διευκολυνθεί μεγάλος αριθμός δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών και λογιστών, οι οποίοι λόγω των έκτακτων συνθηκών αντικειμενικά δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις που τους έχουν αναθέσει οι ενδιαφερόμενοι πολίτες», ζητώ από  τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Χατζηδάκη να παρατείνει την προθεσμία διόρθωσης των αρχικών εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο, όπου ανά την επικράτεια η προθεσμία αυτή λήγει στις 31.12.2020, ή αυτή ήδη έληξε εν μέσω της δύσκολης αυτής περιόδου του 2020 και δεν είχε δοθεί παράταση».

kosmoslarissa.gr

RELATED ARTICLES