Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΗλεκτρικά αυτοκίνητα: Ξεκινά το σχέδιο για φορτιστές και θέσεις στάθμευσης

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ξεκινά το σχέδιο για φορτιστές και θέσεις στάθμευσης

Ένα ακόμα βήμα προς την ηλεκτροκίνηση και την καθιέρωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Με στόχο τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης σε όλη τη χώρα, το Πράσινο Ταμείο, απευθύνει  Πρόσκληση στους Δήμους, προϋπολογισμού 5,42 εκατ. € για το 2020-2021, για τα σχέδια που θα προβλέπουν τα σημεία  φόρτισης και τις θέσεις στάθμευσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των Δήμων για την εκπόνηση των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Τα ΣΦΗΟ θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Η Πρόσκληση αυτή από το Πράσινο Ταμείο έρχεται μετά την Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, με την οποία εκδόθηκαν οι αναλυτικές τεχνικές οδηγίες για τα ΣΦΗΟ. Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλοι και μεσαίοι δήμοι υποχρεούνται να τα καταρτίσουν έως τις 31 Μαρτίου 2021 και οι μικροί, έναν χρόνο αργότερα, έως τις 31 Μαρτίου 2022.

economistas.gr

RELATED ARTICLES