Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΗμερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας

program-save-energy-homes_smallΟι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος ισοδυναμεί με κέρδος για τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ανταγωνιστικές στη σύγχρονη εποχή. Για το λόγο αυτό και το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε κάθε καινοτόμα λύση που προτείνεται από ειδικούς, προκειμένου να εξοικονομούν ενέργεια με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, αλλά και να μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλλει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με τις ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει για τα μέλη της. Μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στο ξενοδοχείο CITY, με θέμα «Καινοτόμες λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας σε ξενοδοχειακές μονάδες», όπου ειδικοί από διαφορετικούς χώρους ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα που έχουν οι εξειδικευμένες εγκαταστάσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να γνωρίζουν τις διεθνείς επιταγές για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται και να ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι οι εγκαταστάσεις τους είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις για συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης, τηλεοράσεις, φωτισμό και λαμπτήρες, προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και συστήματα ηλεκτρολογικών και ψηφιακών εφαρμογών. Την παρουσίαση έκαναν οι κύριοι Χρήστος Γκέκας και Γιώργος Γεωργούλας της LG Electronic Hellas, Φώτης Οικονομίδης της Ήρων Θερμοηλεκτρική και Γιώργος Αδαμόπουλος της Legrand.

 

Πηγή: thestival.gr

RELATED ARTICLES