Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΗμερίδα: «Ηλεκτρονική υποβολή των διαγραμμάτων του ν.4409/16»

Ημερίδα: «Ηλεκτρονική υποβολή των διαγραμμάτων του ν.4409/16»

ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΠΣΔΑΤΜ

Σας καλούμε σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ηλεκτρονική υποβολή των διαγραμμάτων του ν.4409/16» την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων TEE (Νίκης 4, 1ος Όροφος, Αθήνα)

Αφορά την ηλεκτρονική υποβολή των διαγραμμάτων του ν.4409/16 στον ψηφιακό υποδοχέα της ΕΚΧΑ ΑΕ από το συντάκτη τους.

Οι συντάκτες μηχανικοί υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα ακόλουθα διαγράμματα:

α. Τα τοπογραφικά διαγράμματα που κατά την κείμενη νομοθεσία συντάσσονται και προσαρτώνται σε εγγραπτέες πράξεις στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

β. Τα διαγράμματα γεωμετρικών μεταβολών που συνυποβάλλονται με τις αιτήσεις καταχώρισης εγγραπτέων πράξεων και τις αιτήσεις διόρθωσης των γεωμετρικών στοιχείων προς τα Κτηματολογικά Γραφεία στις περιοχές που λειτουργεί Κτηματολόγιο.

Για την εισαγωγή του στην εφαρμογή, ο συντάκτης μηχανικός χρειάζεται να διαθέτει λογαριασμό χρήστη (user name, password) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΤΕΕ). Επιπλέον, απαιτείται η προμήθεια έγκυρου ψηφιακού πιστοποιητικού που θα συνδεθεί με το λογαριασμό του χρήστη για την παραγωγή της ψηφιακής του υπογραφής στα αρχεία των διαγραμμάτων που θα υποβάλλει στον Υποδοχέα.

Οδηγίες για την απόκτηση κωδικών δίνονται στην ιστοσελίδα “Απόκτηση κωδικών πρόσβασης ΤΕΕ”

Η σύνταξη των ηλεκτρονικών διαγραμμάτων περιγράφεται στο εγκεκριμένο «Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών για την ηλεκτρονική υποβολή διαγραμμάτων». Τα ψηφιακά αρχεία των διαγραμμάτων που υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής, υπογράφονται ψηφιακά από το συντάκτη τους.

Εγχειρίδιο χρήσης για την καταχώρηση ψηφιακής υπογραφής στο ΤΕΕ

Υποστήριξη TEE για θέματα κωδικών και εισαγωγής ψηφιακών πιστοποιητικών: E-mail: [email protected], Τηλ.: 210 3291230

Υποστήριξη ΕΚΧΑ για χρήση εφαρμογής και τεχνικές προδιαγραφές διαγραμμάτων: E-mail: [email protected]

 

psdatm.gr

RELATED ARTICLES