Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΗ χάραξη αιγιαλού στο ν/σ για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων σε Ταμεία

Η χάραξη αιγιαλού στο ν/σ για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων σε Ταμεία

IMG_20140821_172243Δύο ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία προτείνει το άρθρο 27 του σχεδίου νόμου, τροποποιώντας τον ν. 4281/14.

Ο νόμος αυτός αφορούσε την οριοθέτηση του αιγιαλού σε όλη τη χώρα με βάση τα υπόβαθρα που είχε δημιουργήσει η «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ).

Όπως προτείνεται, στις περιπτώσεις όπου έχει ζητηθεί από ιδιώτη η χάραξη αιγιαλού (λ.χ. για μια επένδυση ή κάποια επιχειρηματική ή οικοδομική δραστηριότητα), τότε οι υπηρεσίες θα πρέπει αυτόματα να προχωρούν και στη χάραξη της ζώνης της παραλίας, προκειμένου να διαφυλάσσεται καλύτερα το δημόσιο συμφέρον.

Καταργείται δε πρόβλεψη του 2014, ότι αν παρέλθει άπρακτο ένα εξάμηνο από την αίτηση, η χάραξη θα γίνεται αυτόματα στην προκαταρκτική γραμμή αιγιαλού της ΕΚΧΑ.

Επίσης δίνει παράταση 4 μηνών στις προθεσμίες που είχαν οι κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να εξετάσουν τις προκαταρκτικές γραμμές αιγιαλού της ΕΚΧΑ, να καταθέσουν αντιρρήσεις κ.λπ.

Αιτία, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, η μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή των στοιχείων στις υπηρεσίες, που καθιστά ανέφικτη την τήρηση του νόμου.

 

Πηγή: kathimerini.gr

RELATED ARTICLES