Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΙωάννινα: Ξεμένει από υπαλλήλους η Πολεοδομία του Δήμου

Ιωάννινα: Ξεμένει από υπαλλήλους η Πολεοδομία του Δήμου

“Άδικο και παράλογο” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, νομοθετικό πλαίσιο που οδηγεί σε αποδεκατισμό νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, ενημερώνοντας -στην έναρξη της συνεδρίασης του- το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποχώρηση τριών υπαλλήλων από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, οι οποίοι μετατάσσονται στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ιωαννιτών . Σημειωτέον ότι η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών που ήδη παρουσιάζει ελλείψεις προσωπικού, εξυπηρετεί ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων.

Πρόκειται για την αρνητική εξέλιξη μιας υπόθεσης που έρχεται από το παρελθόν. Συγκεκριμένα με την εφαρμογή α) του άρθρου 18 του Ν. 3614/2007 (αφορά την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π.) και β) της παρ. 1ε του άρθρου 5 του Ν. 4117/2013 (αφορά τη Δ/νση Υδάτων ) δίδεται το δικαίωμα της μετάταξης υπαλλήλων, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα από τον οποίο ο υπάλληλος αποχωρούν, στην προκειμένη περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο είναι “τελείως άδικο και παράλογο”, όπως είπε ο κ. Μπέγκας, και “έχει ως αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό δύο νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου μας, της Δ/νσης Πολεοδομίας και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών”.

Ήταν ένα πρόβλημα το οποίο βρήκε μπροστά της στην έναρξη της θητείας της η σημερινή Δημοτική Αρχή, όταν πληροφορήθηκε πως εκκρεμούν αιτήσεις μετατάξεων των δύο αυτών υπηρεσιών, κυρίως από τον κλάδο των μηχανικών.

Κι ενώ προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης είχαν ήδη προχωρήσει μετατάξεις υπαλλήλων, η Δημοτική Αρχή μετά από έντονες διαμαρτυρίες και επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, είχε καταφέρει να “παγώσει” την υλοποίηση εννέα αιτήσεων μετατάξεων προς την Διεύθυνση Υδάτων.

“Με νύχια και με δόντια είχαμε καταφέρει να καθυστερήσουμε την υλοποίηση εννέα τέτοιων αιτημάτων και είχαμε λάβει υποσχέσεις ότι θα τροποποιηθεί το άδικο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τη γνώμη του φορέα από τον οποίο αποχωρεί ο υπάλληλος”, σημείωσε ο Δήμαρχος.

Αντί όμως της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου, αιφνιδιαστικά η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για την αποχώρηση τριών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας. Ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως εκτός από το υπουργείο απευθύνθηκε με επιστολή του και προς τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων ζητώντας και τη δική τους συνδρομή και παρέμβαση στη Βουλή, ώστε “ να προκύψει νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της κατάφορης αυτής αδικίας”.

epiruspost.gr

 

RELATED ARTICLES