Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΚαβάλα: Πρόστιμο 900.000 Ευρώ της Πολεοδομίας στο Δημόσιο για την Καλαμίτσα

Καβάλα: Πρόστιμο 900.000 Ευρώ της Πολεοδομίας στο Δημόσιο για την Καλαμίτσα

χρήματα

Ικανοποιημένη επέστρεψε την Παρασκευή από την Αθήνα η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή είχε διάφορες επαφές σε υπουργεία στην πρωτεύουσα. Συνάντησε εκπροσώπους του ΤΑΪΠΕΔ, του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ έλαβε μέρος στη συνάντηση με άλλους δημάρχους πόλεων, που κι αυτές διεκδικούν από το κράτος το λιμάνι του Δήμου τους. Η κα Τσανάκα εκτιμά ότι αλλιώς είναι να υπάρχουν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο στην Αθήνα και είναι διαφορετικά να μιλάς με κυβερνητικά στελέχη ή υπηρεσιακούς παράγοντες στην πρωτεύουσα. Σημειώνουμε ωστόσο ότι βρήκε καλό έδαφος, ευήκοα ώτα λόγω της προηγούμενης επίσκεψης στην Καβάλα του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Με βοηθό τον κ. Τρ. Αλεξιάδη οι επισκέψεις στην Αθήνα εκπροσώπων της Καβάλας είναι πια διαφορετικές, καθώς ο κ. Αλεξιάδης βοηθά και σε διαδικαστικά θέματα. Η Δήμαρχος είπε στην εφημερίδα μας ότι υπάρχει μία μικρή προσωρινή εμπλοκή στο θέμα της Καλαμίτσας. Η παραχώρηση της ακτής στο δήμο Καβάλας τελειώνει φέτος. Ο Δήμος Καβάλας θέλει να εξασφαλίσει καινούρια παραχώρηση της Ακτής χωρίς να διαφωνεί στο ότι οι όροι για την παραχώρηση θα διαφοροποιηθούν. Στο μεταξύ η δήμαρχος μαθαίνει ότι η Πολεοδομία Καβάλας επέβαλε πρόστιμο 900.000 ευρώ, στα δημόσια κτήματα, δηλαδή στο ελληνικό δημόσιο, για πολεοδομικές παραβάσεις στο πρώτο κατάστημα (ακίνητο), από αυτά που υπάρχουν στην Ακτή της Καλαμίτσας.

Πρόκειται για το κατάστημα που λειτούργησε τελευταία ως «Μερσέντες», το οποίο δεν είχε άδεια δόμησης, λειτούργησε κανονικά, σ΄ αυτό έγιναν διάφορες τεχνικές εργασίες που όπως όλοι αντιλαμβάνονται αύξησαν το πρόστιμο.  Η Δήμαρχος καταλαβαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα όταν από τη μια ο Δήμος Καβάλας ζητά να του παραχωρηθεί η Καλαμίτσα, με τα ακίνητα, κι από την άλλη υπάρχει υποχρέωση 900.000 ευρώ με πρόστιμο από την Πολεοδομία στο Δημόσιο.

Αισιοδοξεί ότι κι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί. Χθες που τη ρωτήσαμε για τα αποτελέσματα του ταξιδιού της ήταν φανερά ικανοποιημένη. Είπε τα εξής: «Έκανα πιστεύω πολύ καλή δουλειά. Πήγα σε πολλά υπουργεία… για πάρα πολλά πράγματα. Νομίζω ότι είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει τουλάχιστον μια φορά το μήνα με προσωπική επαφή γίνονται οι δουλειές. Απ΄ τα τηλέφωνα δεν τελειώνει τίποτα. Κι επίσης για μένα το είπα, το λέω και θα το ξαναπώ, η μεγάλη έκπληξη ήταν ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος πήγε είδε το γραμματέα, το συμμαθητή μου που έλεγα και ζήτησε να με δει, περίμενε να με δει. Μ΄ έκανε φοβερή εντύπωση αυτό το πράγμα. Δεσμεύτηκε ότι θα προκαλέσει σύσκεψη για να συζητήσει τα προβλήματα της Καβάλας.

Ανακάλυψα ακόμη ότι κάπου εμπλέκεται το θέμα της Καλαμίτσας και πρέπει να το ξεμπουρδουκλώσουμε, διότι χαμπάρι δεν είχαμε που ήταν μπουρδουκλωμένο. Εμείς πάμε να ζητήσουμε την παραχώρηση της Καλαμίτσας εκ νέου και τους έχουμε βάλει 900.000 πρόστιμο. Δεν το περίμενα αυτό το πράγμα. Αυτοί εκεί ακούνε Δήμο Καβάλας και πηδάνε από τα παράθυρα… 900.000 πρόστιμο για το αυθαίρετο του Ψωμιάδη, το «Μερσέντες», το οποίο δεν είχε άδεια δόμησης – και ποιος είχε από τον ΕΟΤ – κι επειδή δεν το γκρεμίζουν, γιατί ρωτήθηκε ποιανού είναι ο χώρος και φυσικά ο χώρος αυτός ανήκει στα Δημόσια Κτήματα και το πρόστιμο πήγε σ΄ αυτούς. Και τώρα κοιτάζουμε πως θα το ξεμπουρδουκλώσουμε αυτό για να μπορέσουμε να ζητήσουμε την παράταση της παραχώρησης της Καλαμίτσας».

 

Πηγή: proininews.gr

RELATED ARTICLES