Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΚαλαμάτα: Άγνωστοι ιδιοκτήτες και χρησικτησίες από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Κτηματολογίου.

Καλαμάτα: Άγνωστοι ιδιοκτήτες και χρησικτησίες από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Κτηματολογίου.

Το φόβο, ότι οι άγνωστοι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Καλαμάτας, εξακολουθούν ακόμα να είναι πάρα πολλοί, εξέφρασε μιλώντας στο «Θ» ο συμβολαιογράφος και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας Παναγιώτης Δουμουλάκης.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι οι άγνωστοι ιδιοκτήτες και οι χρησικτησίες είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Κτηματολογίου στην περιοχή μας.
Παράλληλα, εκτιμά ότι οι παρατάσεις που έχουν δοθεί δεν επαρκούν και πρέπει να δοθούν κι άλλες.

Χωρίς λάθη πια
Σε ό,τι αφορά το Kτηματολόγιο για τα εκτός Καλαμάτας, ο κ. Δουμουλάκης, εκτίμησε ότι η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει πολύ και πιθανότατα θα απαιτηθεί να δοθούν κι άλλες παρατάσεις, μικρές, όπως διευκρίνισε, όχι μεγάλες για να μην χαλαρώσει πολύ ο κόσμος και το αμελήσει.
«Τώρα στη Μεσσηνία γίνεται σωστά η δουλειά. Ενώ όταν κάναμε κτηματογράφηση Καλαμάτας και Μεσσήνης, το γραφείο κτηματογράφησης είχε στηριχτεί στις αεροφωτογραφίες του. Σήμερα ζητάει τοπογραφικά με συντεταγμένες. Αυτό σημαίνει ότι δε θα αντιμετωπίσουμε τα λάθη που είχαν παρατηρηθεί στη κτηματογράφηση της Καλαμάτας που είχαν σχέση με την τοποθεσία και την επιφάνεια του ακινήτου, καθώς και με την ακριβή θέση του. Τότε είχαν λάθη οι αεροφωτογραφήσεις και είχαν διαφορές από το Σχέδιο Πόλης. Είναι πολύ σημαντικό ,λοιπόν, ότι σήμερα δε θα αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Και έχουμε μάθει, πια, και τη δουλειά. Παλιότερα στην Καλαμάτα δε δηλώνονταν καθόλου οι δουλειές. Σήμερα ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να δηλωθούν, ιδιαίτερα όσα επαγγέλματα ασχολούνται με την  υποβολή των δηλώσεων», διευκρίνισε ο κ. Δουμουλάκης.

Πολλοί άγνωστοι ιδιοκτήτες
Σε ό,τι αφορά το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας, ο κ. Δουμουλάκης σημείωσε ότι στην Καλαμάτα εξακολουθούν να υπάρχουν άγνωστοι ιδιοκτήτες:
«Δεν ξέρω σε ποιό ποσοστό. Φοβάμαι όμως ότι εξακολουθεί να είναι μεγάλο το ποσοστό αυτό. Επίσης, γίνονται αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων και η δουλειά του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί στην προθεσμία που έχει δοθεί χωρίς επιπλέον προσωπικό και επιπλέον υπολογιστές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο υπολογιστές και δύο υπάλληλοι. Με τα όσα έχουμε συζητήσει και με άλλους συναδέλφους θα πρέπει το Κτηματολόγιο να στείλει υπαλλήλους του, να βοηθήσουν, αλλά να στείλει και υπολογιστές. Αν στείλει υπαλλήλους χωρίς υπολογιστές είναι «δώρον,  άδωρον».
Νομίζω ότι οι συναλλασσόμενοι είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει το προσωπικό του Κτηματολογικού Γραφείου. Επειδή, όμως, έχει πέσει πάρα πολλή δουλειά υπάρχει κάποια καθυστέρηση στις εκδόσεις κάποιων πιστοποιητικών. Δε φταίνε, δε προφταίνουν. Όσοι πηγαίνουμε συχνά στο Κτηματολογικό Γραφείο το βλέπουμε αυτό. Ποια είναι η λύση; Μια ακόμα παράταση σε ότι αφορά το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας», κατέληξε ο κ. Δουμουλάκης.

Της Βίκυς Βετουλάκη

 tharrosnews.gr

RELATED ARTICLES