Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΚΑΠΕ: Νέο εργαλείο για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

ΚΑΠΕ: Νέο εργαλείο για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

Το ΚΑΠΕ διοργανώνει, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 17:00 – 19:15, ημερίδα με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια – εφαρμογές, έργα και το ΒΙΜ ως εργαλείο» (HALL 1, Metropolitan Expo, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»). Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της Building Green Open Space 2019 με θέμα «Το μέλλον στα κτίρια & τις κατασκευές / Τάσεις-Καινοτομία-Εφαρμογές», που θα λάβει χώρα από τις 18-20 Οκτωβρίου 2019, στο Metropolitan Expo.

Το ΒΙΜ -Building Information Modelling είναι μια ψηφιακή αναπαράσταση των φυσικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών μιας εγκατάστασης/κτηρίου, που μπορεί να αξιοποιηθεί στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ενεργειακά αποδοτικότερων κτηρίων, σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Το ΒΙΜ ανοίγει το δρόμο για μια πιο αποτελεσματική πολύ-επιστημονική συνεργασία τόσο καθ’ όλον τον κύκλου ζωής του κτηρίου όσο και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Η χρήση του βρίσκεται σε ταχύτατη ανάπτυξη στις πιο μεγάλες κατασκευαστικές αγορές και σε πολλές χώρες του κόσμου έχει θεσμοθετηθεί με υποχρεωτική εφαρμογή, τουλάχιστον στα δημόσια έργα. Ενώ η Αμερική ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το ΒΙΜ, τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας του καταγράφονται στις χώρες όπου το ΒΙΜ έχει υποχρεωτική εφαρμογή, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει συγκεκριμένων πρότυπων και διαδικασιών.

Στόχος της ημερίδας του ΚΑΠΕ είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων του εργαλείου ΒΙΜ για την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια και του ρόλου του στο σχεδιασμό έξυπνων κτηρίων, καθώς και συγκεκριμένων παραδειγμάτων παρεμβάσεων και καλών πρακτικών που συντελούν σε αυτό το στόχο.

Διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου ΒΙΜΕΕΤ “BIM-based EU-wide Standardized Qualification Framework for achieving Energy Efficiency Training” (Τυποποιημένο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων βασισμένο στο BIM για την Επιμόρφωση στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα) – www.energy-bim.com, που υλοποιείται από το ΚΑΠΕ και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON 2020.

Πρόγραμμα και πληροφορίες:

http://events.buildinggreen.gr/session/eksoikonomisi-energeias-sta-ktiria-efarmoges-erga-kai-to-bim-os-ergaleio/

Εγγραφή:

http://events.buildinggreen.gr/open-space-2019/#simmetoxi

 

RELATED ARTICLES